Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 3
Kamu Destekleri ve İşgücünün Niteliği Üzerine Girişimcilerin Görüşlerinin Değerlendirilmesi: Güney Marmara Örneği
2014
Dergi:  
Çalışma ve Toplum
Yazar:  
Özet:

Yeni işletme kurma süreci olarak nitelendirilen çağdaş girişimcilik anlayışı ekonomilere dinamizm kazandıran önemli bir faktördür. Dolayısıyla ekonomilerde girişimciliğin bir ölçütünü de yeni işletmeler oluşturmaktadır. Güney Marmara, sahip olduğu sosyoekonomik yapısı ile gelişim potansiyeli yüksek bir bölge olarak öne çıkmaktadır. Çanakkale ve Balıkesir İllerini kapsayan Güney Marmara Bölgesi’nde girişimciler ekonomik faaliyetlerde bulunarak ülke ekonomisine katkıda bulunmaktadırlar. Çalışmada Güney Marmara’da faaliyet gösteren işletmelerin yapısı, girişimcilerin işgücünün niteliği ve kamunun sağladığı girişimcilik destekleri ile ilgili görüşleri üzerine bir alan araştırması yürütülmüştür. Çalışma sonuçlarına göre Güney Marmara’da faaliyet gösteren girişimcilerin istihdam yaratma yönelimleri yüksek ve kamunun sağladığı desteklerden memnun oldukları ortaya çıkmıştır

Anahtar Kelimeler:

2014
Yazar:  
Özet:

Contemporary entrepreneurship concept is described as the process of creating new businesses and this is an important factor that gives economies dynamism. Therefore, entrepreneurship activites of an economy can be inferred from the existing new businesses. South Marmara Region comes fore with its socio-economical structure that has high potential of development. Entrepreneurs in the region that consists of Balıkesir and Canakkale provinces conduct entrepreneurship activities and contribute greatly to the national economy. The study aims to explore business formation, opinions of entrepreneurs about labor force characteristics and state support for entrepreneurship in South Marmara Region by conducting a field study. The study reveals that entrepreneurs in the region have high levels of employment orientation and satisfied with the support given by the state.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Çalışma ve Toplum

Dergi Türü :   Ulusal

Çalışma ve Toplum