Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 16
 İndirme 1
Experimental Design Optimization and Decolorization of an Azo Dye by Cross-Linked Peroxidase Aggregates
2021
Dergi:  
TEKSTİL VE KONFEKSİYON
Yazar:  
Özet:

The immobilization of horseradish peroxidase in the form of cross-linked enzyme aggregates (HRP–CLEAs) was optimized by three parameters full factorial experimental design at two levels and the degradation of an azo dye was tested. The optimal immobilization conditions were estimated as 0.06 mg enzyme/mL (0.96 U), 3 % (v/v, Glutaraldehyde)) cross-linker ratio, and 6 mg /mL Bovine Serume Albumine amount, respectively. The effects of variables were analysed by responce surface plots and the enzyme concentration effect was insignificant for the tested levels. The maximum CLEAs activity was 0.2188 U and the kinetic parameters (Km and Vmax) were 0.0314 mM and 0.1044 mM/min while the calculated values for soluble enzyme were 0.06 mM and 0.468 mM/min, respectively. Hydrogen peroxide has inhibitory effect on enzyme aggregate activities at higher amounts than 0.012 mM. Under optimal conditions, a textile azo dye, Reactive Blue 160 was completely oxidized within 90 h and higher temperatures also showed promising results in dye degradation.  

Anahtar Kelimeler:

null
2021
Yazar:  
0
2021
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










TEKSTİL VE KONFEKSİYON

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 749
Atıf : 1.004
2023 Impact/Etki : 0.205
TEKSTİL VE KONFEKSİYON