Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 13
 İndirme 5
KASTAMONU’DAN ŞAM’A: MEVLEVİ ALAYI GÖNÜLLÜLERİNDEN GİRİTLİ HAYRÎ VE MANZUM SEYAHATNAMESİ
2019
Dergi:  
Gazi Türkiyat
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada Giritli Hayreddin el-Mevlevî ve Mısır Yolunda İlhâmât-ı Cihâd adlı eseri üzerinde durulmuştur. Müellif, Birinci Dünya Savaşı sırasında Mevleviler tarafından kurulan ve Suriye Filistin cephesinde üç buçuk yıl görev yapan Mücahidîn-i Mevleviyye birliğine Kastamonu’dan katılan gönüllülerdendir. Kasidelerden ve nutuk tarzında söylenmiş şiirlerden oluşan eseri Giritli Hayreddin, Kastamonu’dan Şam’a kadar Mevlevi gönüllülerle yaptığı yolculuk esnasında kaleme almıştır. Müellif bu eseri geçtiği şehirlerde, kasabalarda gördüğü insanların samimi duygularına, söyledikleri güzel sözlere ve yapılan konuşmalara bir cevap vermek, halkın vatan sevgisinden gelen hislerine tercüman olmak maksadıyla yazmıştır. Eser bir girişle başlayıp naatlarla, Mevlevilikle ve Mevlevilerle ilgili şiirler, Sultan Reşad ve Cemal Paşa hakkındaki manzumelerle devam etmekte ve kısa bir hatimeyle son bulmaktadır. Çalışmada kısaca Mevlevi Alayı hakkında bilgi verildikten sonra müellifin kimliği ve bir bakıma manzum bir seyahatname olma vasfı taşıyan Mısır Yolunda İlhâmâtı Cihâd’ın muhtevası üzerinde durulacaktır.

Anahtar Kelimeler:

KASTAMONU’DAN ŞAM’A: MEVLEVİ ALAYI GÖNÜLLÜLERİNDEN GİRİTLİ HAYRÎ VE MANZUM SEYAHATNAMESİ
2019
Dergi:  
Gazi Türkiyat
Yazar:  
Özet:

In this work, the Gritli Hayreddin al-Mevlevî and the Egyptian Way of Islam is focused on the work of Gihad. Muellif is one of the volunteers from Kastamonu who joined the Mucahidin-i Mufleviyya union, which was established by the Muflevis during the First World War and served three and a half years on the Syrian Palestinian front. The work consisting of poems and poems spoken in the style of nutuk, Giritli Hayreddin, from Kastamonu to Damascus, received a pen during his journey with Mevlevi volunteers. In the cities in which this work passed, the author wrote this in order to respond to the sincere feelings of the people he saw in the cities, to the beautiful words they said and to the speeches made, to be a translator to the feelings of the people from the love of the patriotic. The work begins with an entrance and the poems about the naats, the Mevlevilik and the Mevleviler continue with the manuscripts about Sultan Reşad and Cemal Pasha and ends with a short line. The study will be briefly informed about the Mevlevi Area after the identity of the Melevi and will be focused on the Melevi Jihad in the way of Egypt, which is a way of traveling and is a way of traveling.

0
2019
Dergi:  
Gazi Türkiyat
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Gazi Türkiyat

Alan :   Filoloji

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 575
Atıf : 1.045
2023 Impact/Etki : 0.03
Gazi Türkiyat