Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 49
 İndirme 10
Primipar Annelerde Yetersiz Süt Algısını Etkileyen Faktörler: Kesitsel Bir Çaşlıma
2023
Dergi:  
İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç: Bu çalışma, primipar gebelerde yetersiz süt üretimine etki eden faktörleri incelemek amacıyla yapılmıştır. Gereç ve Yöntem: Tanımlayıcı ve kesitsel tipte olan çalışma, 4 Ocak-1 Mayıs 2022 tarihleri arasında özel bir hastanenin kadın doğum kliniğinde yatan 320 anne ile gerçekleştirildi. Veriler “Tanımlayıcı Bilgi Formu” ve “Yetersiz Süt Algı Ölçeği” kullanılarak elde edildi. Bulgular: Annelerin yaş ortalaması 23,99±3,84, bebeklerin gebelik haftası 38,92±0,74 idi. Annenin doğum şekli, doğumdan sonra bebeği ilk kez kucağına alma durumu, ilk emzirme zamanı, emziren kişiye daha önce tanık olma ve bebeğe emzik ya da biberon vermeyi düşünme ile Yetersiz Süt Algısı Ölçeği toplam puanı arasında anlamlı fark olduğu belirlendi (p<0,05). Sonuç: Normal doğum yapan, doğumdan sonra bebeğini kucağına alan, emzirmeye erken başlayan ve daha önce emzirmeye tanık olan annelerin sütlerini daha yeterli algıladıkları görüldü.

Anahtar Kelimeler:

Factors Affecting Perception Of Insufficient Milk In Primiparous Mothers: A Cross-sectional Study
2023
Yazar:  
Özet:

Objective: This study was conducted to examine the factors affecting insufficient milk supply in primiparous pregnant women. Material and Method: The descriptive and cross-sectional study was conducted on 320 mothers hospitalized in the obstetric clinic of private hospital between January 4 and May 1, 2022. The data were obtained by using the "Descriptive Information Form" and the "Insufficient Milk Perception Scale". Results: The mean age of the mothers was 23.99±3.84 years and the gestational age of the babies was 38.92±0.74 weeks. It was determined that there was a significant difference between the mother's delivery type, the first time to hold the baby in her arms after the birth, the first breastfeeding time, witnessing the breastfeeding person before, and thinking of giving the baby a pacifier or bottle, and the total score of Insufficient Milk Perception Scale (p<0.05). Conclusion: It was observed that mothers who gave a vaginal birth, held their babies after birth, initiated breastfeeding early and had witnessed breastfeeding before perceived their milk more sufficienct.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 479
Atıf : 1.672
2023 Impact/Etki : 0.117
İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dergisi