Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 11
 İndirme 2
Duygusal Okuryazarlık Eğitiminin İlkokul Öğrencilerinin Duygusal Zeka Performansı Üzerindeki Etkisinin Cinsiyete Göre İncelenmesi
2018
Dergi:  
Current Perspectives in Social Sciences
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı duygusal okuryazarlık eğitiminin ilkokul öğrencilerinin duygusal zeka performansı üzerindeki etkisini cinsiyete göre incelmektir.  Araştırma tek gruplu ön-test son-test zayıf deneysel desende tasarlanmıştır. Çalışma gurubu, ilkokul dördüncü sınıfta öğrenim görmekte olan 7’si kız 9’u erkek olmak üzere toplam 16 öğrenciden oluşturulmuştur. Duygusal okuryazarlık eğitimi haftada dört ders saati olmak üzere 31 ders saati sürmüştür. Veriler On Yaş Duygusal Zeka Ölçeği ile elde edilmiştir. Veriler normal dağılım gösterdiğinden parametrik test tekniklerinden bağımsız gruplar t-testi ile analiz edilmiştir. Araştırmadan elde edilen bulgular duyusal okuryazarlık eğitiminin ilkokul dördüncü sınıf öğrencilerinin duygusal zeka performansı üzerindeki etkisinin cinsiyete göre değişmediğini göstermektedir. Araştırma sonuçları ilgili literatür ve teoriler çerçevesinde ele alınmış ve tartışılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

The impact of emotional reading education on emotional intelligence performance of primary school students by gender
2018
Yazar:  
Özet:

The aim of this study is to study the impact of emotional literature education on the emotional intelligence performance of primary school students according to gender.  The research is designed in a single-group pre-test final-test weak experimental design. The study group is composed of a total of 16 students, including 7 girls and 9 men who are studying in the 4th grade of primary school. Emotional literature training takes 31 hours of lessons, four hours a week. The data was obtained with a 10-year-old emotional intelligence scale. Since the data show normal distribution, the parametry test techniques independent groups were analyzed by t-test. The findings from the research show that the influence of sensual literature education on the performance of emotional intelligence in primary school fourth grade students does not vary by gender. The results of the research have been discussed and discussed within the framework of the relevant literature and theories.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Current Perspectives in Social Sciences

Alan :   Filoloji; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.402
Atıf : 9.046
2023 Impact/Etki : 0.228
Current Perspectives in Social Sciences