Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 10
DESTİNASYON DENEYİMİNİN DESTİNASYONA YÖNELİK İMAJA, DEĞERE VE SADAKATE ETKİSİ EFES ANTİK KENT ÖRNEĞİ
2023
Dergi:  
Academic Review of Humanities and Social Sciences
Yazar:  
Özet:

Turistlerin bir destinasyonda yaşamış oldukları iyi turizm deneyimleri, destinasyona yönelik imajın olumlu olmasına, algıladıkları değerin yüksek olmasına destinasyon sadakatlerini artırmalarına ve nihayetinde şehrin ekonomik kalkınmasını teşvik etmelerine yardımcı olabilir. Bu bağlamda çalışmanın amacı, destinasyon deneyiminin destinasyona yönelik imaja, değere ve sadakate etkisini incelemektir. Bu kapsamda Türkiye’de en çok turist ağırlayan müze ve ören yerlerinden ilk üç sırada bulunan İzmir’in Selçuk ilçesinde bulunan Efes Antik Kentini ziyaret eden 453 turistten çevrimiçi anket tekniği ile veriler elde edilmiştir. Elde edilen verilerin analizinde SPSS programı aracılığıyla güvenilirlik ve geçerlilik, normallik testi, açıklayıcı faktör analizi, korelasyon ve regresyon analizi yapılmıştır. Yapılan analizler sonucunda destinasyon deneyimi alt boyutlarından eğlence deneyiminin duygusal değer, fonksiyonel değer, bilişsel imaj, destinasyon sadakati eğitim deneyiminin duygusal değer kaçış deneyiminin bilişsel imaj, destinasyon sadakati estetik deneyiminin bilişsel imaj ve destinasyon sadakati üzerinde anlamlı bir etkisinin olduğu tespit edilmiştir. Elde edilen sonuçlar doğrultusunda Efes Antik kentine yönelik imajı, değeri ve sadakati arttırmaya yönelik çeşitli önerilerde bulunulmuştur.

Anahtar Kelimeler:

0
2023
Yazar:  
Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Academic Review of Humanities and Social Sciences

Dergi Türü :   Uluslararası

Academic Review of Humanities and Social Sciences