User Guide
Why can I only view 3 results?
You can also view all results when you are connected from the network of member institutions only. For non-member institutions, we are opening a 1-month free trial version if institution officials apply.
So many results that aren't mine?
References in many bibliographies are sometimes referred to as "Surname, I", so the citations of academics whose Surname and initials are the same may occasionally interfere. This problem is often the case with citation indexes all over the world.
How can I see only citations to my article?
After searching the name of your article, you can see the references to the article you selected as soon as you click on the details section.
 ASOS INDEKS
  Citation Number 2
 Views 7
 Downloands 2
An Estimation of the Open Economy Hybrid New Keynesian Phillips Curve for Turkey
2021
Journal:  
Fiscaoeconomia
Author:  
Abstract:

Bu çalışma Türkiye'de 2002:01-2020:07 dönemi için aylık veri seti kullanarak enflasyon olgusunu incelemektedir. Analizimizde üretimin ithal ara malları ve girdilere olan bağımlılığının fiyatlara olan etkileri iki farklı kur serisi kullanılarak incelenmektedir. Bu sayede USD/TL kurundan kaynaklanan doğrudan etkiler ile reel efektif döviz kurundan kaynaklanan dolaylı etkiler ayrı ayrı ortaya konmaktadır. Bunu yaparken de döviz kurlarında iki ayrı eğilimin meydana geldiği alt dönemler karşılaştırılmaktadır. Sonuçlar, reel efektif döviz kurunun daha önemli bir etkiye sahip olduğunu göstermektedir. TL değer kaybettiğinde bu etki daha belirgin hale gelirken, TL'nin durağan olduğu durumlarda USD/TL kurunun daha belirleyici olduğu görülmektedir. Enflasyon üzerinde hem gecikmeli hem de beklenen etkilerin benzer büyüklük etkisine sahip olduğunu buluyoruz. Bu durum enflasyondaki ataleti ve beklentilerin önemini vurgulamaktadır. Döviz kuru yükseldiğinde geleceğe yönelik beklentilerin etkisi daha da artmaktadır. Modelde yurt içi çıktı açığının enflasyon üzerindeki beklenen teorik etkisi istatistiksel olarak önemsizdir. Tahmin edilen model sonuçlarına göre yapısal sorunların enflasyon üzerindeki etkisi görece yüksek olup, fiyat istikrarını engellemektedir.

Keywords:

Citation Owners
Attention!
To view citations of publications, you must access Sobiad from a Member University Network. You can contact the Library and Documentation Department for our institution to become a member of Sobiad.
Off-Campus Access
If you are affiliated with a Sobiad Subscriber organization, you can use Login Panel for external access. You can easily sign up and log in with your corporate e-mail address.
Similar Articles




Fiscaoeconomia

Journal Type :   Uluslararası

Fiscaoeconomia