Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 7
 İndirme 2
An Estimation of the Open Economy Hybrid New Keynesian Phillips Curve for Turkey
2021
Dergi:  
Fiscaoeconomia
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma Türkiye'de 2002:01-2020:07 dönemi için aylık veri seti kullanarak enflasyon olgusunu incelemektedir. Analizimizde üretimin ithal ara malları ve girdilere olan bağımlılığının fiyatlara olan etkileri iki farklı kur serisi kullanılarak incelenmektedir. Bu sayede USD/TL kurundan kaynaklanan doğrudan etkiler ile reel efektif döviz kurundan kaynaklanan dolaylı etkiler ayrı ayrı ortaya konmaktadır. Bunu yaparken de döviz kurlarında iki ayrı eğilimin meydana geldiği alt dönemler karşılaştırılmaktadır. Sonuçlar, reel efektif döviz kurunun daha önemli bir etkiye sahip olduğunu göstermektedir. TL değer kaybettiğinde bu etki daha belirgin hale gelirken, TL'nin durağan olduğu durumlarda USD/TL kurunun daha belirleyici olduğu görülmektedir. Enflasyon üzerinde hem gecikmeli hem de beklenen etkilerin benzer büyüklük etkisine sahip olduğunu buluyoruz. Bu durum enflasyondaki ataleti ve beklentilerin önemini vurgulamaktadır. Döviz kuru yükseldiğinde geleceğe yönelik beklentilerin etkisi daha da artmaktadır. Modelde yurt içi çıktı açığının enflasyon üzerindeki beklenen teorik etkisi istatistiksel olarak önemsizdir. Tahmin edilen model sonuçlarına göre yapısal sorunların enflasyon üzerindeki etkisi görece yüksek olup, fiyat istikrarını engellemektedir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Fiscaoeconomia

Dergi Türü :   Uluslararası

Fiscaoeconomia