Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 6
 İndirme 1
Süt Dişi Kök Kanal Tedavisinde Apeks Bulucu Kullanımı
2010
Dergi:  
ADO Klinik Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Süt dişlerinde kök kanal uzunluğu tespiti, daimi diş tomurcuğunun zarar görmemesi açısından büyük önem taşır. Radyografi, süt dişlerinin kök kanal uzunluklarını tespit etmek içinsık kullanılan ve geleneksel olan yöntemdir. Ancak radyografi ile kök rezorpsiyonu ve daimi dişlerin süt dişi kökleri üzerine süperpozisyonu nedeniyle kök kanal uzunluğunun tam olarak saptanması güçleşir. Radyografik yöntemin dezavantajlarından dolayı elektronik olarak apikal daralmanın konumunu lokalize edebilen cihazların gelişimi hızlanmıştır. Bu cihazların süt dişlerinde kullanımı ile ilgili çalışmalarda, araştırmacıların birçoğu elektronik apeks bulucuların süt dişlerinin kök kanal uzunluğunun saptanmasında doğru ve güvenilir bir metod olduğunu bildirmişlerdir. Ancak süt dişlerinde apeks bulucuların kullanımı ile ilgili sınırlı sayıda çalışma bulunduğundan klinikte rutin olarak kullanılabilmeleri için daha fazla sayıda araştırmaya gereksinim vardır

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










ADO Klinik Bilimler Dergisi

Dergi Türü :   other

ADO Klinik Bilimler Dergisi