Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 7
Kentsel Kıyı Alanlarının Jeomorfolojik Yaklaşımla İncelenmesinde Coğrafi Bilgi Sistemlerinin Kullanımı: İskenderun Örneği
2023
Dergi:  
Journal of Anatolian Environmental and Animal Sciences
Yazar:  
Özet:

Kıyılar hassas ve kırılgan ekosistemler olmalarına rağmen sahip oldukları yüksek ekonomik, sosyal ve çevresel değerler ile sürekli yoğun bir kullanım baskısı altındadır. Bu çalışma kıyı alanları üzerindeki kentsel etkilerin izlenmesinin önemine dikkat çekmektedir. Bu amaçla İskenderun kentsel kıyı alanının 2000-2023 yılı zaman aralığındaki değişimi incelenmiştir. Kıyı değişimi jeomorfolojik yaklaşımla ele alınmış, mekânsal verilerin analiz ve sentezi aşamalarında coğrafi bilgi sistemlerinden (CBS) yararlanılmıştır. Sonuçlar 23 yılda kıyı şeridinin dolgu alanlarıyla %16 oranında arttığını göstermektedir. Kahramanmaraş depremleri nedeniyle zarar gören İskenderun kıyı şeridinin kentsel planlama kapsamında yeniden değerlendirilerek yeni kıyı kenar çizgisi belirlenmesine gereksinim bulunmaktadır. Kıyı kenar çizgisi özellikle İskenderun gibi endüstriye dayalı kentleşme baskısının yoğun yaşandığı alanlarda doğal plajların, kamusal açık ve yeşil alanların korumasını destekleyen bakış açısıyla, bilimsel incelemelere dayalı olarak yeniden belirlenmedir. Kıyı kenar çizgisi değişimi ile ilgili süreçlerde bilimsel, yasal ve yönetsel ilişkilerin koordinasyonu mutlaka sağlanmalıdır. Araştırma sonuçlarının böyle bir çalışmaya altlık oluşturması amaçlanmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Use Of Geographical Information Systems In Geomorphological Analysis Of Urban Coastal Areas: The Case Of Iskenderun
2023
Yazar:  
Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Journal of Anatolian Environmental and Animal Sciences

Dergi Türü :   other

Journal of Anatolian Environmental and Animal Sciences