Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 14
Antioxidant Activity and Phytochemical Screening of Some Asteraceae Plants
2015
Dergi:  
The Turkish Journal of Pharmaceutical Sciences
Yazar:  
Özet:

Crepis foetida subsp. rhoeadifolia, Erigeron caucasicus subsp. venustus, Hieracium bornmuelleri, Leontodon crispus var. asper, Pilosella hoppeana subsp. testimonialis and Reichardia glauca belonging to the Asteraceae family, were evaluated for their antioxidant activities and phytochemical analysis of the tested extracts was carried out in current study. Antioxidant activities were investigated by using 1,1- diphenyl-2-picrylhydrazyl (DPPH) free radical scavenging assay and measuring malondialdehyde (MDA) levels. Chemical composition of the extracts was investigated by using some standards such as; phenolic acids; chlorogenic acid, caffeic acid, ferulic acid, rosmarinic acid, p-coumaric acid and flavonoids; apigenin, luteolin, quercetin, hyperoside, rutin, hesperidin by validated HPLC method. All the tested extracts exhibited antioxidant activity in DPPH radical scavenging test. The aerial part extracts of P. hoppeana subsp. testimonialis, C. foetida subsp. rhoeadifolia and both aerial parts and roots of L. crispus var. asper were determined as the most active. The highest inhibitory effect of L. crispus var. asper roots was also revealed by measuring MDA levels. According to the phytochemical analysis chlorogenic acid was detected in all species investigated except for R. glauca aerial parts.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












The Turkish Journal of Pharmaceutical Sciences

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 226
Atıf : 48
2023 Impact/Etki : 0.051
The Turkish Journal of Pharmaceutical Sciences