Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 8
 İndirme 2
Erişkinlerde Tırnak Batmasının Matriksektomisiz Cerrahi Tedavisi
2021
Dergi:  
Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç: Tırnak batması ileri evrelerde cerrahi tedavi gerektiren önemli bir ayak problemidir. Te-davi için birçok cerrahi yöntem bildirilmiştir. Bu çalışmanın amacı, ileri evre ayak tırnakları batık hastalarda matriksektomi yapılmadan batık ayak tırnağı ameliyatının sonuçlarını değerlendirmek-tir. Materyal ve Metod: Çalışmaya 22 hasta dahil edildi. Tüm hastalara cerrahi öncesi ve sonrasında ayakkabı giyebildiklerinde görsel analog skala (ağrı / memnuniyet) uygulandı ve hastaların ra-hatsızlık duymadan ayakkabı giyme zamanlaması sorgulandı. Bulgular: Preoperatif VAS (ağrı) skoru ayakkabı giyebildikten sonra 8.2 ± 1.1'den 2.4 ± 1.2'ye anlamlı olarak düzeldi (p<0.05). Rahatsızlık olmadan ayakkabı giyme zamanlaması ameliyattan sonra 13.3 ± 2.7 gün idi. İki hastada (% 7,1) rekürrens saptandı. Takipte tırnak distrofileri ve tırnak uzama problemleri görülmedi. Sonuç: Matriksektomi yapılmadan tırnak batması cerrahi uygulanan ileri evre hastalarda başarılı sonuçlar alınabilir, rekürrensi azaltmak için yeterli yumuşak doku eksizyonu yapmaya özen gösterilmelidir. Anahtar kelimeler: Tırnak batması, Matriksektomi, Tırnak distrofisi

Anahtar Kelimeler:

Surgical Treatment Of Ingrown Nail Without Matricectomy In Adults
2021
Yazar:  
Özet:

Background: Ingrown toenail is an important foot problem that requires surgical treatment in advanced stages. Many surgical methods have been reported for treatment. The aim of this study was to evaluate the results of ingrown toenail surgery without matricectomy performed in patients with advanced stage ingrown toenails. Materials and Methods: Twenty two patients were included in the study. Visual analog scale (pain / satisfaction) was applied to all patients before and after shoe wearing, and the patients were questioned regarding the timing of shoe wearing without discomfort. Results: Preoperative VAS (pain) score was significantly improved from 8.2±1.1 to 2.4±1.2 after shoe wearing (p<0.05). The mean timing for shoe wearing without discomfort was 13.3±2.7 day after the surgery. Recurrences were found in two patients (7.1%). Nail dystrophies and nail growing problems were not seen during follow-up. Conclusions: Successful results can be obtained in advanced stage patients with ingrown toenail surgery without matricectomy, care should be taken to make adequate soft tissue excision to reduce recurrence. Key Words: Ingrown toenail, Matricectomy, Nail dystrophy

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 545
Atıf : 167
2023 Impact/Etki : 0.034
Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Dergisi