Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 10
Kitap Değerlendirmesi: Stratejik Derinlik: Türkiye’nin Uluslararası Konumu, Ahmet Davutoğlu
2014
Dergi:  
Liberal Düşünce Dergisi
Yazar:  
Özet:

Stratejik Derinlik, adını içeriğinden almış bir kitaptır, denebilir. Bunu diyebilmemizinönemli sebebi, kitabın içeriğindeki derinliktir. Bu kitap ilk baskısını 2001 yılında yaptığında, Ahmet Davutoğlu iki yıllık bir siyaset bilimi profesörüydü, ama Temmuz 2012 tarihi itibariyleson baskısı olan 79. baskısında olduğu gibi 2001’deki ilk baskısında da akademik titrini kullanmadı. 2001 yılında henüz büyükelçi de değildi. Dışişleri bakanı hiç değildi. Ancak kitabın hemen her sayfasında satır aralarına nakşettiği gibi, hem diplomasinin hem de dışişleri bakanlığının nasıl yapılması gerektiğini anlatıyordu. Belki o zaman bu kitabı okuyanlara, Dışişleri’nde nasıl çalışılacağına dâir, uzun bir ders veriyor gibiydi. Bugün ise, “Dışişlerimizde neler yapılıyor?”, “Hangi zihniyet ve altyapının dışavurumunu görüyoruz?” ve benzeri sorulara cevap vermektedir. Bu kitapta, kendine söyletmek istersek, “İşte ben, böyle bir dışişleri bakanıyım ve benim bakanı olduğum kadro böyle bir anlayışla diplomasi yapıyor” demektedir adeta.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler


Liberal Düşünce Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Liberal Düşünce Dergisi