Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 1
OLAY YERİNDEKİ İNSAN İSKELETLERİNİN SİSTEMATİK ANALİZİ
2018
Dergi:  
MASROP E-Dergi
Yazar:  
Özet:

Olay yeri adli vakaların çözümündedeğerli bulguların elde edildiği, fail ile maktul arasındaki bağlantının fiziksel kanıtlarının bulunduğu dinamik bir alandır. Olay yerinde kimyasal, fiziksel ve biyolojik birçok bulgu elde edilebilmektedir. Bu bulguların her biri olay yeri uzmanları tarafından tespit edilmekte ve kayıt altına alınmaktadır. İnsana ait iskelet kalıntılarının incelenmesi ve kazı yapılması gereken durumlarda ise olay yeri uzmanlarının yanında adli antropolog veya adli arkeologlar bulunmalı ve olay yeri formlarında buluntular özellikleri belirtilerek kayıt altına alınmalıdır. Söz konusu insan kalıntıları olduğunda olay yerinde uzman personel tarafından yapılacak ön inceleme ve kalıntıların doğru şekilde kayıt altına alınması kimlik tespiti aşamasında büyük fayda sağlamaktadır. Bu nedenle olay yeri formlarına ek olarak insan kalıntılarını kayıt altına alabilmek için özel olarak düzenlenmiş formlar bulunmalıdır. Bu çalışma ile ülkemizde güvenlik güçleri tarafından gerçekleştirilecek olay yeri inceleme çalışmalarında adli antropologların da yer almasının önemi vurgulanarak, insan kalıntılarının kayıt altına alınması aşamasında kullanılacak bir olay yeri kayıt formu oluşturulması amaçlanmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










MASROP E-Dergi

Dergi Türü :   Ulusal

MASROP E-Dergi