Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 8
Bir Üniversite Hastanesinde Pediyatrik Sağlık Bakımı ile İlişkili Enfeksiyon Sürveyansı: Altı Aylık Prospektif İzlem
2015
Dergi:  
Çocuk Dergisi
Yazar:  
Özet:

Objective: Health care-associated infections HAIs increase patient morbidity, mortality and cost, and are the most common complications in hospitalised patients. The aim of this study was to determine the epidemiology, causative microorganisms, and resistance patterns of HAIs.Material and Method: Patients hospitalised between January 1, 2010 and June 30, 2010 in Istanbul University Faculty of Medicine Department of Children’s Health and Diseases were included in the study. Data in patient files, nursery observation charts, reports of radiology, microbiology and other diagnostic methods were investigated, and the data obtained were prospectively collected.Results: In the study period of six months, 1900 patients were evaluated and HAIs were detected in 176 patients. The frequency of HAIs in all services combined was 9.3% 0.9%-28.1% and incidence density was 10.86/1000 0,82-24.86/1000 patient days. HAIs were most frequently seen in neonatal intensive care unit, paediatric intensive care unit, haematology-oncology ward & bone marrow transplantation unit and neurology wardin order of decreasing frequency. The most frequently seen HAIs were blood stream infections, pneumonia and gastrointestinal system infections, respectively. The incidence of HAIs was found to be reversely related with age. Other risk factors were length of hospital stay, invasive interventions, co-morbid diseases, transfusion, antacid use. Gram-negative bacteria were responsible for 53% and gram-positive bacteria for 28% of nosocomial infections where the causative microorganisms were detected. Conclusion: HAIs surveillance is an important step for decreasing the hospital infection rates by recognising and analysing the problems, giving feed-back, directing the infection control measures toward the target

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Çocuk Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 194
Atıf : 106
2023 Impact/Etki : 0.034
Çocuk Dergisi