Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 5
Piezoelectric actuator with traveling wave waveguide
2016
Dergi:  
Journal of Vibroengineering
Yazar:  
Özet:

A novel design of traveling wave piezoelectric actuator with a special waveguide is investigated in the paper. Actuator consists of cylinder type waveguide and piezo ceramic ring. Waveguide has conical hole inside. Such configuration of the waveguide allows increasing amplitudes of the traveling wave vibrations. Electrodes of piezoceramic ring are divided into four equal sections. Four electric signals with shifted phases by π / 2 are used for the excitation. Numerical simulation was carried out to optimize the shape and dimensions of the waveguide and to maximize oscillation amplitudes at the contact surface of the waveguide. Mathematical model of the contact interface between stator and rotor was developed. A prototype piezoelectric actuator was made and experimental investigation was performed. Results of numerical and experimental investigation are discussed.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Journal of Vibroengineering

Dergi Türü :   Uluslararası

Journal of Vibroengineering