Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 73
 İndirme 10
TÜRKİYE’DE 2013-2020 YILLARI ARASINDA PİYANO ALANINDA YAZILMIŞ LİSANSÜSTÜ TEZLERİN İNCELENMESİ
2020
Dergi:  
Sobider: Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmada Türkiye’de 2013-2020 yılları arasında piyano alanında yazılmış lisansüstü tezlerin farklı kriterlere göre sınıflandırılarak incelenmesi ve piyano alanı ile ilgili çalışma yapmak isteyen araştırmacılara yardımcı olabilecek bir kaynak oluşturulması amaçlanmaktadır. Araştırma nitel araştırma yönteminin kullanıldığı betimsel bir araştırmadır. Araştırmanın evrenini Türkiye’de piyano ile ilgili yazılmış lisansüstü tezler oluşturmakta; örneklemini ise, 2013-2020 yılları arasında piyano ile ilgili yazılmış tezler oluşturmaktadır. Araştırmada piyano ile ilgili yazılmış tezler; türlerine, yazıldıkları yıllara, bağlı olduğu üniversite, bağlı olduğu enstitü, tez konuları ve araştırma yöntemlerine göre sınıflandırılmıştır. Veri toplama yöntemi olarak doküman analizi tekniğinden faydalanılmıştır. Yükseköğretim Kurumu Tez Merkezi’nden “piyano” anahtar sözcüğü ile yapılan taramada, bazı tezlerin erişime kısıtlı olması bakımından 167 teze ulaşılmıştır. Toplanan veriler içerik analizi ile incelenen tezlere yönelik frekans (f) ve yüzde (%) hesaplaması yapılmış, ilgili veriler tablolar halinde gösterilmiş ve yorumlanmıştır. Elde edilen bulgular sonucunda; piyano alanı ile ilgili yapılmış lisansüstü tezlerinçoğunu yüksek lisans tezlerinin oluşturduğu; 2019 yılına ait tezlerin en fazla orana sahip olduğu; lisansüstü tezlerin en fazla eğitim bilimleri enstitüsünde ve Gazi Üniversitesinde yapıldığı;en çok “eser analizi” konusu üzerine çalışma yapıldığı; lisansüstü tezlerde en fazla betimsel (tarama) model kullanıldığı sonucuna varılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

The examination of the licensed theses in the piano area in Turkey between 2013-2020
2020
Yazar:  
Özet:

This study aims to study the graduate theses written in the piano field in Turkey between 2013-2020 and to create a resource that can help researchers who want to work in the piano field. Research is an imaginary research method used by the research quality. The universe of the research is formed by written graduate theses on piano in Turkey, and its sample is formed by written theses on piano between 2013-2020. In the research, the written theses related to the piano are classified according to their types, the years they write, the university to which they are affiliated, the institute to which they are affiliated, the thesis subjects and the research methods. The data analysis technique is used as a method of data collection. In the screening with the keyword "piano" from the Higher Education Institution Thesis Center, 167 theses were achieved in terms of access to some theses. The data collected was calculated by the frequency (f) and percentage (%) for the theses studied by content analysis, the relevant data was displayed and interpreted in tables. According to the findings obtained; many of the undergraduate theses made related to the piano field are made up of the master's theses; the theses of 2019 have the highest proportion; the most undergraduate theses are made at the Institute of Educational Sciences and the University of Gazi; the most studies on the subject of "external analysis" are made; the most illustrative (such) model is used in the undergraduate theses.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Sobider: Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.522
Atıf : 1.866
2023 Impact/Etki : 0.028
Sobider: Sosyal Bilimler Dergisi