Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 18
 İndirme 11
SİSLEY’İN MANZARA RESİMLERİYLE EMPRESYONİZM
2018
Dergi:  
Route Education and Social Science Journal
Yazar:  
Özet:

Alfred Sisley, empresyonist resmin kurucularındandır. Resimlerinin konusunu ağırlıklı olarak kırsal manzaralar oluşturmuştur. Sisley kadar manzara resmine sadık kalan başka bir empresyonist ressam yok denilebilir. Çoğunlukla Paris’in çevre kırsal alanlarını resmeden sanatçı, doğanın mevsimlere göre değişen görünümlerini hayranlıkla resmetmiştir. Kış mevsiminde resim yapmanın zorluklarına rağmen şiirsel üslubuyla yaptığı kar manzaraları, resim sanatının biriciklerindendir. Bu çalışmada Sisley’in resimlerinden örnek gösterilerek, Sisley’in sanatı ve empresyonist resme katkısı açıklanmaya çalışılmıştır. Sisley’in Monet, Renoir, Bazille gibi Empresyonist sanatçılarla olan diyalogunun ve sanat çevreleriyle ilişkilerinin belirlenmesinin, Sisley’in resimlerini anlamada yararlı olacağı düşünülmüştür. Bu amaçla Sisley’in sanatsal eğilimi ve sanat hayatına girişi açıklanmıştır. Ardından Sisley’in sanat hayatını etkileyen kişilere değinilmiş, eserlerini hangi yaşam koşulları altında ürettiği belirlenmiştir. Son olarakta tipik olduğu düşünülen Sisley’in resimlerinin teknik analizi yapılmıştır. Empresyonist ressamlar arasından Sisley’in seçilmesinde ki en büyük etken, sanatçının Monet’in ve Renoir gibi empresyonistlerin gölgesinde kalmış olmasından dolayı birçok sanatsal ve bilimsel kaynakta hakkında kısa bilgi bulunmasındandır. Bu araştırmanın Sisley hakkında biraz daha açıklayıcı kaynak oluşturmak adına faydalı olacağı düşünülmüştür. Çalışmayı sonuçlandırmada çeşitli sanat kitapları ve ilgili makaleler okunmuştur. Ayrıca Sisley’in resimlerinin bulunduğu müze web siteleri incelenmiş, eserler hakkında yapılmış açıklamalara bakılmıştır. Elde edilen verilerle birlikte Sisley’in resimlerinin analizi yapılmıştır. Sisleyin sanatı hakkında belirlenen en önemli özelliğin, resimlerini klasik kompozisyon kurgusu içinde oluşturmuş olması ama renk konusundaki yenilikçi yaklaşımıyla tipik empresyonist resimleri verdiği sonucuna varılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Empressionism with the sights of Sissley
2018
Yazar:  
Özet:

Alfred Sisley is one of the founders of the entrepreneurial picture. The theme of their paintings was mainly rural views. It can be said that there is no other entrepreneurial painter who is loyal to the scenery painting as Sisley. The artist, mostly painting the surrounding countryside of Paris, has admired the appearance of nature changing according to seasons. Despite the difficulties in painting in the winter, the snow scenes made by his poetic style are one of the units of painting. In this study, the examples of Sisley's paintings were tried to explain Sisley's art and entrepreneurial contribution to painting. Sisley's dialogue with Empressionist artists such as Monet, Renoir, Basil and their relationships with art environments are thought to be useful in understanding Sisley's paintings. For this purpose, Sisley's artistic tendency and entry into the art life were explained. Then Sisley was referred to the people who influenced the art life, determined in which living conditions he produced his works. Finally, a technical analysis of the pictures of Sisley, which is considered typical, was made. The biggest factor in the selection of Sisley among the Empressionist painters is the fact that the artist has been in the shadow of entrepreneurs such as Monet and Renoir, and there is a brief information about many artistic and scientific sources. This research was thought to be useful for creating a little more explanatory source about Sisley. In the conclusion of the study, various art books and related articles were read. The museum’s websites where Sisley’s pictures were also examined, the explanations made about the works were viewed. With the data obtained, the images of Sisley were analyzed. The most important characteristic of Sisleyn’s art is that he has created his paintings in the classical composition phantom, but with his innovative approach to the colour, he gives typical entrepreneurial paintings.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Route Education and Social Science Journal

Alan :   Eğitim Bilimleri; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 2.706
Atıf : 1.323
2023 Impact/Etki : 0.026
Route Education and Social Science Journal