Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 26
 İndirme 1
KUR’ÂN’DA MEDİNE AHÂLİSİ
2020
Dergi:  
Marifetname
Yazar:  
Özet:

Kur’ân-ı Kerîm son peygamberin tebliğine mahal olan Medine/Yesrib şehriyle ilgili geniş malumat sunmuştur. Âyetler, hicret vesilesiyle yurt edinilen bu mekânın toplumsal yapısına ilişkin bilgiler ihtiva etmektedirler. Bu çalışmada bu bilgiler ekseninde malum yerleşkenin sakinleriyle ilgili tespitlerde bulunulması hedeflenmektedir. Medine ahalisini Kur’ân’da ismi geçen diğer belde halklarından ayıran hususların başında, içlerinde münafık olarak isimlendirilen bir zümrenin bulunuyor olması gelmektedir. Hicretin akabinde güçlenen müminleri zor durumda bırakmak için fırsat kollayan bu menfi karakterler birçok âyete konu olmuşlardır. Medine şehrinin ismen zikredildiği âyetlerin tamamına yakını onlardan bahsetmektedir. Medine’de yaşayan topluluklar içerisinde müspet davranışlarıyla göze çarpan zümre müminlerdir. Kur’ân’ın methine mazhar olan bu grup bazı hatalarından dolayı da eleştirilmişlerdir. Kur’ân-ı Kerîm’de Yahudilerin karakterlerine, inançlarına ve yaşantılarına dair birçok anlatım yer almaktadır. Mekki surelerde daha önceki peygamberlerin ümmetleri olan Yahudiler konu edilmiştir. Hz. Peygamberin muhatabı olan Yahudilerle ilgili bilgiler medenî sûrelerdedir. Medine ile ilgili anlatımlarda bahsi geçen diğer bir zümre de Hıristiyanlardır. Hıristiyanlığa dair Kur’ân’ın verdiği bilgilerin bir kısmı ise Hz. İsa, annesi ve havarilerle ilgili anlatımlardan müteşekkildir.

Anahtar Kelimeler:

The Qur'an'da Medical Assessment
2020
Dergi:  
Marifetname
Yazar:  
Özet:

The Qur’an was revealed by the Prophet (peace and blessings of Allah be upon him) in the city of Medina. Those who have the knowledge of the people of the world are the ones who have the knowledge of the people of the world. In this study, this information is intended to be found in the axis of the residents of the malum settlements. In the Qur’an, the people of Medina are called the people of Medina, and they are called the people of Medina, and they are called the people of Medina. Those who have had the opportunity to leave the believers in a difficult situation have been subject to many verses. The name of the city of Medina is mentioned in all the signs of the city. The people who live in the city of Medina are the believers who are in the city of Medina and who are in the city of Medina. The Qur’an is the Qur’an, and the Qur’an is the Qur’an, and the Qur’an is the Qur’an. The Qur’an contains many stories about the characters of the Jews, their beliefs and their lives. The Jews were the first of the prophets in Mekka. by Hz. The knowledge of the Prophet (peace and blessings of Allah be upon him) is the knowledge of the Jewish people. The other gathering that is mentioned in the stories about Medina are Christians. Some of the knowledge of the Qur’an about Christianity is HZ. Jesus is grateful for the stories about his mother and the apostles.

Anahtar Kelimeler:

0
2020
Dergi:  
Marifetname
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Marifetname

Alan :   İlahiyat

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 219
Atıf : 194
Marifetname