Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 36
 İndirme 20
BİREYLERİ MOTOSİKLET KULLANMAYA MOTİVE EDEN FAKTÖRLERİN ÇEŞİTLİ DEĞİŞKENLERE GÖRE KARŞILAŞTIRILMASI
2020
Dergi:  
Elektronik Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Araştırmanın amacı  Bireyleri Motosiklet Kullanmaya Motive Eden Faktörlerin çeşitli değişkenlere göre karşılaştırmaktır. Araştırma tanımlayıcı bir araştırmadır ve örneklem tüm Türkiye genelinden 947 kişiden oluşmaktadır. Veri toplama aracı olarak Ardahan ve Güleç (2017) tarafından geliştirilen Bireylerin Motosiklet Kullanmaya Motive Eden Faktörler Ölçeği kullanılmış ve veriler sosyal medya üzerinden 1 Şubat 2017 – 30 Haziran 2017 tarihleri arasında elektronik anket aracılığıyla toplanmıştır. Çalışmada tanımlayıcı istatistiklerin yanında ANOVA testi (F), Bağımsız Örneklem t testi (t)  kullanılmıştır. Analiz sonucunda gruplar arasında fark çıktığında bu farkın hangi gruplardan kaynaklandığını bulmak için LSD testi kullanılmış ve sonuçlar 0.05 anlamlılık düzeyinde değerlendirilmiştir. Motor kullanıcılarının iyi eğitim aldığı, erkek oldukları, orta yaş düzeyinde olduğu, orta düzeyde gelire sahip oldukları, kamu ve özel sektörde çalıştıkları bulgulanmıştır. Sonuç olarak cinsiyete, gelire ve medeni hale göre bireyleri motor kullanmaya motive eden faktörlerde istatistiki olarak anlamlı farklılık yokken, yaş ilerledikçe bireylerde Örnek Olma alt boyutunda, eğitim düzeyi azaldıkça Sosyalleşmek boyutunda, Emekli olanlarda Beğenilme/Takdir Edilme alt boyutunda, Motor Türüne göre Chopper kullanıcıları Motorun Gücünü Hissetme ve Beğenilme/Takdir Edilme alt boyutlarında farklılık oluşmaktadır.  

Anahtar Kelimeler:

Factors that motivate individuals to use motorcycles are accepted according to varied values
2020
Yazar:  
Özet:

The purpose of the study is to compare the factors that motivate individuals to use motorcycles by various variables. The study is an identifiable study and the sampling consists of 947 people from all over Turkey. The measurement of factors that motivate individuals to use motorcycles developed by Ardahan and Güleç (2017) as a data collection tool has been used and the data has been collected via social media through electronic surveys from 1 February 2017 to 30 June 2017. In addition to the identifying statistics in the study, the ANOVA test (F) and the independent sample t test (t) were used. The LSD test was used to determine which groups were the differences between the groups when the analysis resulted, and the results were evaluated at 0.05 level of significance. Motor users are well trained, they are male, they are middle-age, they have middle-age income, they work in the public and private sector. As a result, there is no statistically significant difference in the factors that motivate individuals to use the engine depending on gender, income and civilization, while the difference in the factors that motivate individuals to use the engine depending on age depending on age depending on age depending on age depending on age depending on age depending on age depending on age depending on age depending on age depending on age depending on age depending on age depending on age.

Anahtar Kelimeler:

0
2020
Yazar:  
Özet:

Araştırmanın amacı;  Bireyleri Motosiklet Kullanmaya Motive Eden Faktörlerin çeşitli değişkenlere göre karşılaştırmaktır. Araştırma tanımlayıcı bir araştırmadır ve örneklem tüm Türkiye genelinden 947 kişiden oluşmaktadır. Veri toplama aracı olarak Ardahan ve Güleç (2017) tarafından geliştirilen Bireylerin Motosiklet Kullanmaya Motive Eden Faktörler Ölçeği kullanılmış ve veriler sosyal medya üzerinden 1 Şubat 2017 – 30 Haziran 2017 tarihleri arasında elektronik anket aracılığıyla toplanmıştır. Çalışmada tanımlayıcı istatistiklerin yanında ANOVA testi (F), Bağımsız Örneklem t testi (t)  kullanılmıştır. Analiz sonucunda gruplar arasında fark çıktığında bu farkın hangi gruplardan kaynaklandığını bulmak için LSD testi kullanılmış ve sonuçlar 0.05 anlamlılık düzeyinde değerlendirilmiştir. Motor kullanıcılarının iyi eğitim aldığı, erkek oldukları, orta yaş düzeyinde olduğu, orta düzeyde gelire sahip oldukları, kamu ve özel sektörde çalıştıkları bulgulanmıştır. Sonuç olarak; cinsiyete, gelire ve medeni hale göre bireyleri motor kullanmaya motive eden faktörlerde istatistiki olarak anlamlı farklılık yokken, yaş ilerledikçe bireylerde Örnek Olma alt boyutunda, eğitim düzeyi azaldıkça Sosyalleşmek boyutunda, Emekli olanlarda Beğenilme/Takdir Edilme alt boyutunda, Motor Türüne göre Chopper kullanıcıları Motorun Gücünü Hissetme ve Beğenilme/Takdir Edilme alt boyutlarında farklılık oluşmaktadır.  

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler


Elektronik Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.927
Atıf : 18.201
2023 Impact/Etki : 0.337
Elektronik Sosyal Bilimler Dergisi