Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 14
 İndirme 2
CURRENT STATUS OF PHYSALIS ANGULATA IN SOUTH EASTERN ANATOLIA REGION
2015
Dergi:  
Türkiye Herboloji Dergisi
Yazar:  
Özet:

Çalışma Physalis angulata’nın Güney Doğu Anadolu Bölgesinde ki yoğunluğunu ve dağılımını saptamak amacıyla gerçekleştirilmiştir. Toplam 225 noktada sürvey çalışmaları gerçekleştirilmiş ekolojik veriler kayıt altına alınmıştır. P. angulata genellikle tarım alanları, yol kenarları, boş arazilerde ve tarım dışı alanları dahil olmak üzere Güney Doğu Anadolu Bölgesi'nin genelinde geniş bir yelpazede dağılım gösterdiği gözlemlenmiştir. Bitkinin Güney Doğu Anadolu Bölgesin’de özellikle sulanan tarım alanlarında tamamen yerleştiği ve gelecekte diğer illerdeki tarım alanlarına geçiş yapabileceği düşünülmektedir. Güney Doğu Anadolu Bölgesin’ de bitki ile mücadele edebilmek için erken uyarı, hızlı müdahale ve detaylı mücadele çalışmalarına ihtiyaç duyulmaktadır

Anahtar Kelimeler:

CURRENT STATUS OF PHYSALIS ANGULATA IN SOUTH EASTERN ANATOLIA REGION
2015
Yazar:  
Özet:

The study was conducted in order to determine the intensity and distribution of Physalis angulata in the south-eastern Anadolu region. In total, 225 surveillance studies have been recorded. P. Angulata has often been observed to show a wide range of distribution throughout the Southeast Anadolu Region, including agricultural areas, road borders, empty lands and non-agricultural areas. It is believed that the plant is fully settled in the south-eastern Anadolu region, especially in hydrated agricultural areas, and will be able to move to other agricultural areas in the future. In the south-eastern Anadolu region, early warning, rapid intervention and detailed fighting work are needed to be able to fight the plant.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Türkiye Herboloji Dergisi

Alan :   Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 177
Atıf : 456
2023 Impact/Etki : 0.552
Türkiye Herboloji Dergisi