Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 60
 İndirme 24
ÇİN VE RUSYA’NIN ŞANGAY İŞBİRLİĞİ ÖRGÜTÜ KAPSAMINDAKİ ETKİLEŞİMİ
2018
Dergi:  
Avrasya Uluslararası Araştırmalar Dergisi
Yazar:  
Özet:

Soğuk Savaşın bitmesi yalnızca uluslararası sistemi etkilemekle kalmamış, aynı zamanda sistemdeki kilit aktörler arasındaki ikili ilişkilerde de değişimi beraberinde getirmiştir. Bu ortamda, Çin ve Rusya arasındaki ilişkilerin doğasında da, özellikle ABD’nin tek güç olma politikasına tepki olarak, büyük bir değişim gözlenmiştir. Son otuz yıl içinde işbirliği iki aktör arasındaki ilişkinin baskın unsuru haline gelmiştir. Rusya’nın Orta Asya’da kaybolan etkisini yeniden inşa etme girişimleri, bölgenin ekonomik potansiyelinden faydalanma isteğindeki Çin tarafından tehdit olarak algılanmamıştır. 2001 yılında Şangay İşbirliği Örgütünü kurarak taraflar, Orta Asya özelindeki işbirliklerine bölgedeki aktörleri de içererek gelişen yasal bir zemin kazandırmıştır. Soğuk Savaş sonrası dönemde Orta Asya özelinde Çin-Rus ilişkilerine odaklanan bu çalışmada, iki aktörün Şangay İşbirliği Örgütü kapsamındaki etkileşimleri merkezi konumdadır. Çalışma dâhilinde ilk olarak Şangay İşbirliği Örgütünün oluşum ve gelişim süreci üzerinde durulmaktadır. İkinci olarak ise Şangay İşbirliği Örgütü içinde bu iki aktör arasındaki denge ve etkileşim ele alınmaktadır. Çalışmada, Şangay İşbirliği Örgütünün gelecekteki başarısının, Çin ve Rusya’nın çıkar çatışmalarının işbirlikleri üzerindeki etkisini en aza indirmelerine bağlı olduğu sonucuna varılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

The impact of China and Russia on the shanghai business coverage
2018
Yazar:  
Özet:

The end of the Cold War not only affected the international system, it also brought a change in the bilateral relations between key actors in the system. In this environment, a great change has also been observed in the nature of the relations between China and Russia, especially in response to the policy of the United States to be the only power. Over the past thirty years, cooperation has become the dominant element of the relationship between the two actors. Russia’s attempts to rebuild its lost influence in Central Asia have not been perceived as a threat by China, who wants to take advantage of the region’s economic potential. By establishing the Shanghai Cooperation Organization in 2001, the parties provided a legal basis for their cooperation in Central Asia, including the players in the region. In this study, focused on China-Russian relations in Central Asia in the post-Cold War period, the two actors are at the center of their interactions within the Shanghai Cooperation Organization. The study focuses first on the formation and development process of the Shanghai Cooperation Organization. Secondly, the Shanghai Cooperation Organization discusses the balance and interaction between these two actors. The study concluded that Shanghai Cooperation Organization’s future success was due to minimizing the impact of China and Russia’s conflicts of interest on cooperation.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler


Avrasya Uluslararası Araştırmalar Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Mimarlık, Planlama ve Tasarım; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 985
Atıf : 2.247
2023 Impact/Etki : 0.116
Avrasya Uluslararası Araştırmalar Dergisi