Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 15
 İndirme 4
Göğüs ve Enfeksiyon Hastalıkları Alanındaki COVID-19 Yayınların Bibliyometrik Analizi
2021
Dergi:  
Düzce Tıp Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç: Bu çalışmanın temel amacı, göğüs hastalıkları ve enfeksiyon hastalıkları alanında, koronavirüs hastalığı 2019 (coronavirus disease 2019, COVID-19) ile ilgili yayınların bibliyometrik analizini yapmaktır. İkincil amaç ise yayınların analizini görsel ve bilimsel haritalama teknikleriyle görselleştirmektir. Gereç ve Yöntemler: 2020 yılına ait ham veriler, Web of Science Core Collection veri tabanından indirilmiştir. Toplamda 787 makale gözden geçirilmiştir. Ham veriler Bibliometrix ve VOSviewer yazılımları ile analiz edilmiştir. COVID-19 ile ilgili makalelerin sadece solunum sistemi ve enfeksiyon hastalıkları ile ilgili olanları bu analize dahil edilmiştir. Diğer disiplinlere ait bakış açıları ise analize dahil edilmemiştir. Bulgular: Toplam 787 makale 108 farklı dergide yayınlanmıştır. Makale başına düşen ortalama atıf sayısı 10,17’dir. 300’ün üzerinde atıf alan dört adet çalışma bulunmaktadır. H indeksi en yüksek olan ilk üç yazar Raoult D, Colson P ve Rolasin JM olarak tespit edilmiştir. Yazarların h, g ve m indeksleri hesaplanmış ve Lotka yasasına göre core yazarlar tespit edilmiştir. En fazla yayın yapan ülkeler için ilk üç sırada Çin, Amerika ve İtalya yer almaktadır. Son olarak kelime madenciliği analizine göre çalışmaların üç küme altında sınıflandırılabileceği tespit edilmiştir. Sonuç: COVID-19 ile ilgili yayınların sayısal artış hızı karşısında temel okuma sürecini hızlandıracak araçlardan biri de bibliyometrik analiz sonuçlarıdır. Tedavi seçenekleriyle ilgili en güncel ve temel bilgiler topluca bibliyometrik çalışmalarda bulunabilir.

Anahtar Kelimeler:

Bibliometric Analysis Of Covid-19 Publications In The Field Of Chest and Infectious Diseases
2021
Yazar:  
Özet:

Aim: At the context of the chest and infectious diseases, the main goal of this study is to make a bibliometric analysis of publications on coronavirus disease 2019 (COVID-19). Visualizing it with visible and scientific mapping techniques is the secondary goal. Material and Methods: Raw data for 2020 have been downloaded from the Web of Science Core Collection database. A total of 787 articles were reviewed. Raw data were analyzed with Bibliometrix and VOSviewer. The articles about COVID-19, related with the respiratory system and infectious diseases were included. The perspectives of other disciplines were excluded with the analysis. Results: A total of 787 articles were published in 108 different journals. The average number of citations per article is 10.17. There are four studies with over 300 citations. The top three authors with the highest H index are Raoult D, Colson P and Rolasin JM. The h, g and m indices of the authors were calculated and the core authors were determined according to Lotka's law. The top three countries that publish the most articles are China, America and Italy. Finally, according to the word mining analysis, it was determined that the studies can be classified under three clusters. Conclusion: One of the tools that will accelerate the basic reading process in the face of the numerical increase rate of publications on COVID-19 is the bibliometric analysis results. The most up-to-date and basic information on treatment options can be found collectively in bibliometric studies.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Düzce Tıp Fakültesi Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 789
Atıf : 912
Düzce Tıp Fakültesi Dergisi