Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 62
 İndirme 20
BASKETBOL TAKIMLARININ TEKNİK PERFORMANSLARININ CRITIC-MOOSRA YÖNTEMİ İLE DEĞERLENDİRİLMESİ
2018
Dergi:  
Journal of Social and Humanities Sciences Research
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada, son 5 sezonda Türkiye Basketbol Süper Liginde yer alan takımların ligde oynadıkları tüm maçlarda gösterdikleri performanslara göre oluşan sıralamaların, sezon sonlarında ligde oluşan sıralamalar ile uyumlu olup olmadığı belirlenmeye çalışılmıştır. Çalışmanın birinci aşamasında, teknik performans ile ilgili 8 değişken belirlendi. Daha sonra, bu 8 değişkene ilişkin veri CRITIC yöntemiyle analiz edilerek değişkenlerin ağırlıkları bulundu. Bu ağırlık değerleri temel alınarak veriler MOOSRA yöntemiyle analiz edilerek takımların teknik performanslarına ilişkin sıralama oluşturuldu. Daha sonra, bu sıralamanın sezon sonunda ligde oluşan sıralama ile uyumu Spearman’ın korelasyon testi ile test edilmiştir. Sonuçlar iki sıralama arasında istatistiksel açıdan anlamlı ilişkinin sadece 2 sezonda meydana geldiğini göstermektedir.

Anahtar Kelimeler:

null
2018
Yazar:  
0
2018
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Journal of Social and Humanities Sciences Research

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.160
Atıf : 24
2023 Impact/Etki : 0.002
Journal of Social and Humanities Sciences Research