Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 10
 İndirme 1
NEOLİBERALİZM VE GELİR EŞİTSİZLİĞİ SORUNU. İSLAMİ MODEL ÇÖZÜM OLUR MU? (HİNDİSTAN, ARJANTİN, PAKİSTAN ÖRNEĞİ)
2020
Dergi:  
International Journal of Disciplines Economics & Administrative Sciences Studies (IDEASTUDIES Journal)
Yazar:  
Özet:

Neoliberalizmin hâkim olduğu dünyada gelir arttığı halde, gelir eşitsizliği aynı oranda azalmamaktadır. Gelir eşitsizliği hem ekonomik hem de sosyal anlamda insan yaşamını olumsuz etkileyen önemli bir unsurdur. Soruna yönelik makro ve mikro bazda çözümler üretilmektedir. Ancak bugüne kadar kayda değer bir sonuç elde edilememiştir. Bu amaçla, önce Hindistan, Arjantin ve Pakistan gibi farklı inanışlara sahip ülkeler özelinde mevcut durumun analizi yapılmıştır. Bunun için bu ülkelere ait “Gini Katsayısı” ile “Ekonomik Büyüme (GSYH)" değişkenleri arasındaki ilişki panel veri yöntemi ile test edilmiştir. Daha sonra gelir dağılımı ile ilgili İslami esaslara (ayet ve hadis) yer verilmiştir. Böylece bir karşılaştırma yapılmak suretiyle sorunun çözümüne yönelik farklı bir bakış açısı getirilmek istenmiştir. Çalışma 2000-2019 dönemi için yapılmıştır. Buna göre; gelir eşitsizliği ile ekonomik büyüme arasında anlamlı bir ilişki bulunamamıştır.

Anahtar Kelimeler:

Neoliberalism and the problem of income. Will Islam be a solution? (Examples from India, Argentina and Pakistan)
2020
Yazar:  
Özet:

While in the world where neoliberalism runs the income increases, income inequality does not decrease at the same rate. Income inequality is an important element that negatively affects human life in both economic and social terms. Makro and micro solutions are developed. However, a remarkable result has not yet been achieved. For this purpose, the current situation was first analyzed specifically in countries with different beliefs such as India, Argentina and Pakistan. For this purpose, the relationship between these countries' "Genial Census" and "GDP" variables has been tested by panel data method. After that, the Islamic State (the Islamic State) was divided into Islamic State. Therefore, it is necessary to make a comparison of a different perspective on the solution of the problem. The study was conducted for the period 2000-2019. There is no meaningful relationship between income inequality and economic growth.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








International Journal of Disciplines Economics & Administrative Sciences Studies (IDEASTUDIES Journal)

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 471
Atıf : 341
International Journal of Disciplines Economics & Administrative Sciences Studies (IDEASTUDIES Journal)