Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 17
 İndirme 2
Artroskopik Subakromiyal Dekompresyon ve Akromiyoplasti Uygulanan Hastaların Kısa Dönem Sonuçları
2021
Dergi:  
Sağlık Bilimlerinde Değer
Yazar:  
Özet:

Amaç: Bu çalışmanın amacı, konservatif tedaviye yanıt vermeyen izole subakromiyal sıkışma sendromu (SSS) olan vakaların artroskopik cerrahi sonuçlarını değerlendirmektir. Gereç ve Yöntemler: 2016-2018 yılları arasında SSS'e bağlı artroskopik subakromiyal dekompresyon ve akromiplasti olan ve düzenli takiplere gelen 44 hasta retrospektif olarak incelendi. NSIAD'ler, fizyoterapi, egzersizler ve subakromiyal steroid enjeksiyonları dahil konservatif tedaviye yanıt vermeyen izole subakromiyal sıkışma sendromlu hastalar dahil edildi. Hastaların ameliyat öncesi ve sonrası Amerikan Omuz ve Dirsek Cerrahları Omuz (ASES) Skorları ölçüldü. Bulgular: Ortalama takip süresi 2,4 ay (24-35 ay arasında değişen SS: 7,3) ve yaş ortalaması 51,4 (39-55 SS: 6,96) olan kırk dört hastaya ulaşıldı. Hastaların 30'u (% 68) kadın, 14'ü (% 32) erkekti. Gruplar arasında yaşa, cinsiyete ve takip süresine göre anlamlı fark yoktu (p> 0,50). Toplam 7 hastada tip 3 akromiyon, 18 hastada tip 2 akromiyon vardı. Genel ortalama hazırlayıcı ASES skoru 38,8 idi (36,6 ile 41,8 arasında). Ortalama postoperatif ASES skoru 84,9 idi (76,2 ile 88,3 arasında). Sonuç: Konservatif tedaviye yanıt vermeyen hastalarda subakromiyal dekompresyon ve akromioplastinin kısa dönem klinik sonuçları literatür bilgisini destekleyen başarılı sonuçlara sahiptir.

Anahtar Kelimeler:

Short-term Results Of Patients Undergoing Arthroscopic Subacromial Decompression and Acromioplasty
2021
Yazar:  
Özet:

Aim: The aim of this study is to evaluate the arthroscopic surgery results of cases with isolated subacromial impingement syndrome (SIS) that do not respond to conservative treatment. Material and Methods: 44 patients who had arthroscopic subacromial decompression and acromiplasty due to SIS between 2015 and 2018, were retrospectively analyzed. Patients with isolated subacromial impingement syndrome who did not respond to conservative treatment including drugs, physiotherapy, exercises and subacromial steroid injections were included. For the patients, preoperative and postoperative The American Shoulder and Elbow Surgeons Shoulder (ASES) Scores were measured. Results: Forty-four patients with a mean follow-up of 26.4 months (ranging from 24 to 35 months; SD: 7.3) and a mean age of 51.4 (ranging from 39 to 55; SD: 6.96) were reached. Thirty (68%) of the patients were female and fourteen (32%) were male. There were no significant differences between groups according to the age, sex, and follow-up time (p>0.50). There were type 3 acromion in total of 7 patients and type 2 acromion in 18 patients. The overall mean preperative ASES score was 38.8 (ranging from 36.6 to 41.8). And, the mean postoperaive ASES score was 84.9 (ranging from 76.2 to 88.3). Conclusion: The short-term clinical results of subacromial decompression and acromioplasty in patients who do not respond to conservative treatment has successfull results that support literature knowledge.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Sağlık Bilimlerinde Değer

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 564
Atıf : 2.591
2023 Impact/Etki : 0.131
Sağlık Bilimlerinde Değer