Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 80
 İndirme 28
Sınıf Öğretmenliği Alanında Yapılmış Doktora Tezlerinin Farklı Değişkenler Açısından İncelenmesi (2016-2019 Yılları Arası)
2020
Dergi:  
Akdeniz Eğitim Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı 2016-2019 yılları arasında sınıf öğretmenliği alanında yapılmış doktora tezlerini yıl, üniversite, yöntem, desen, örnekleme yöntemi, örneklem/çalışma grubu, çalışılan disiplin ve bu disiplinlere dayalı alt disiplinler açısından inceleyerek bu alandaki araştırma eğilimlerini ortaya çıkararak bu alanda çalışma yapacak lisansüstü öğrencilere ve araştırmacılara yol gösterecek bir rapor hazırlamaktır. Bu amaç doğrultusunda https://tez.yok.gov.tr/UlusalTezMerkezi/tarama.jsp web adresi üzerinden detaylı tarama aracılığı ile bilim dalı olarak “sınıf öğretmenliği bilim dalı”, “sınıf eğitimi bilim dalı”, “sınıf öğretmenliği eğitimi bilim dalı” ve “ilköğretim bilim dalı”; tez türü olarak “doktora tezi”; yıl olarak ise “2016-2019 yılları” arasını seçerek filtreleme yapılmıştır.. Yapılan analizler Excel üzerinde oluşturulan veri setine işlenmiştir. İşlenen veriler SPSS paket programı aracılığı ile yüzde frekans analizine tabi tutularak elde edilen bulgular grafik ve tablolara dayalı olarak açıklamıştır. Sonuç olarak belirlenen yıllar arasından en fazla doktora tezi 2018 yılında yazılmış, doktora tezlerinde yöntem olarak  en fazla karma yöntem; örnekleme olarak en fazla ölçüt örnekleme; örneklem olarak en fazla ilkokul öğrencileri; çalışılan disiplin olarak en fazla Türkçe ve matematik öğretiminin tercih edildiği görülmüştür.

Anahtar Kelimeler:

Review of the PhD theses in the field of class teaching in terms of different variables (2016-2019)
2020
Yazar:  
Özet:

The objective of this study is to prepare a report that will guide graduate students and researchers to study in the field of class teaching between 2016-2019 years, examining the doctoral theses in the field of year, university, method, pattern, sample method, sample/work group, the discipline studied and subdisciplines based on these disciplines, revealing the research trends in this field. According to this purpose https://tez.yok.gov.tr/NationalTezMerkezi/tarama.jsp web address through detailed scan through the science branch as "class teaching science branch", "class education science branch", "class teaching education science branch" and "primary education science branch"; the thesis type as "doctoral thesis"; the year as "2016-2019 years" was filtered by choosing the range. The analyses are processed into the data set created in Excel. The data processed by the SPSS package program is subject to percentage frequency analysis and the findings obtained are described on the basis of graphics and tables. As a result, the most doctoral thesis was written in 2018, the most mixed method as a method in the doctoral thesis; the most standard sample as a sample; the most primary school students as a sample; the most Turkish and mathematical teaching as a discipline studied.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Akdeniz Eğitim Araştırmaları Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 313
Atıf : 527
2023 Impact/Etki : 0.185
Akdeniz Eğitim Araştırmaları Dergisi