Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 6
Mastitisli sığır sütlerinden izole edilen Enterococcus faecalis izolatlarının plazmid profillerinin incelenmesi
2017
Dergi:  
Eurasian Journal of Veterinary Sciences
Yazar:  
Özet:

Amaç: Bu çalışmada mastitisli sığır sütlerinden izole dilen Enterococcus faecalis izolatlarının plazmid profillerinin incelenmesi amaçlandı. Gereç ve Yöntem: Çalışmanın materyalini geçmiş yıllarda izole edilmiş olan 54 E. faecalis izolatı oluşturdu. Bakterilerden plazmid izolasyonunda alkali liziz yöntemi modifiye edilerek kullanıldı. Bulgular: Plazmid izolasyonu sonucunda, izolatların 19’unun bir ile sekiz arasında plazmid taşıdığı, plazmid boyutlarının da yaklaşık olarak 0.6 kb ile 41 kb arasında değiştiği tespit edildi. Çalışmada, 5 izolat tek plazmid ve 14 izolatın ise birden fazla plazmid taşıdığı saptandı. Plazmid izolasyonunu takiben, profil içerikleri kontrol edilerek, plazmidler arasında kümeleme analizi yapıldı. Benzer plazmid profilinde olan iki veya daha fazla suş içeren 6 küme belirlendi. Öneri: Bundan sonraki çalışmalarda, mastitisli sığır sütlerinden izole edilen diğer enterokok türlerinin plazmitleri araştırılıp, bu plazmitlerin antibiyotik dirençliliğine katkıları incelenebilir.

Anahtar Kelimeler:

The study of the plasma profiles of the Enterococcus faecalis isolates isolated from mammal milk
2017
Yazar:  
Özet:

Purpose: This study was aimed at examining the plasma profiles of the Enterococcus faecalis isolates that are isolated from mastitised livestock milk. The material of the study was formed by the 54 E. faecalis isolate, which was isolated in the past years. The alkaline lizis method was used in plasmide isolation from bacteria. Results: The plasmid isolation found that 19 of the isolates carried plasmid between one and eight, and the plasmid sizes varied between approximately 0.6 kb and 41 kb. The study found that 5 isolates contained a single plasma and 14 isolates contained more than one plasma. Following the plasmid isolation, the profile content was checked, the accumulation analysis between the plasmids was performed. It was identified 6 groups containing two or more juices with a similar plasmide profile. Recommendation: In subsequent studies, plasmites of other enterococcus species isolated from mastitised livestock milk can be studied and the contribution of these plasmites to antibiotic resistance can be studied.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Eurasian Journal of Veterinary Sciences

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.407
Atıf : 1.285
2023 Impact/Etki : 0.068
Quarter
Sağlık Bilimleri Temel Alanı
Q2
89/222

Eurasian Journal of Veterinary Sciences