Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 14
 İndirme 2
Postmenopozal Osteoporoz Tedavisinde Denosumabın Etkinliği: Bir Yıllık Takip, Tek Merkezli Çalışma
2021
Dergi:  
Türk Osteoporoz Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç: Denosumab, nükleer faktör kappa-beta ligandının reseptör aktivatörüne karşı geliştirilmiş humanize bir monoklonal antikordur. Çalışmanın amacı, yeni nesil bir ilaç olan denosumabın postmenopozal osteoporoz (OP) tedavisinde etkinliğini değerlendirmektir. Gereç ve Yöntem: Çalışmaya Temmuz ve Eylül 2020 arasında toplam 15 postmenopozal OP hasta dosyası dahil edildi. Denosumabın kemik mineral yoğunluğu (KMY) değerleri üzerindeki etkisi tedavi öncesi ve 12. ay kontrolünde total lomber omurga, total kalça ve femur boyun T-skorları ve g/cm2 değerleri üzerinden değerlendirildi. Bulgular: Bir yıllık tedaviden sonra, toplam lomber omurga, femur boynu ve toplam kalça T-skorları önemli ölçüde azaldığı ve toplam lomber omurga ve toplam kalça KMY’lerinin anlamlı olarak arttığı görüldü (p=0,006, p=0,041, p=0,016, p=0,002, p=0,001, sırasıyla). Bir yıllık tedaviden sonra femur boynundaki KMY’de istatistiksel olarak anlamlı bir iyileşme saptanmadı (p=0,053). Bir yılın sonunda toplam lomber omurga kemik yoğunluğunda %17, kalça toplam kemik yoğunluğunda %26 ve femur boynu kemik yoğunluğunda %12 artış tespit edildi. Sonuç: OP, dünyada yaygın görülen bir kas iskelet sistemi problemi olup, daha fazla hastanın katılımının sağlandığı, uzun takip süreli, randomize karşılaştırmalı çalışmalar literatüre katkı sağlayacaktır.

Anahtar Kelimeler:

The Effect of Denosumab in Postmenopausal Osteoporosis Treatment: One Year Tracking, Single-Centered Study
2021
Yazar:  
Özet:

Purpose: Denosumab is a humanized monoclonal antibody developed against the reactor activator of the nuclear factor cappa-beta ligand. The aim of the study is to evaluate the effectiveness of denosumab, a new-generation drug in the treatment of postmenopausal osteoporosis (OP). The study included a total of 15 postmenopausal OP patients files between July and September 2020. The effect of denosumab on the bone mineral intensity (KMY) values was assessed by the total lombary spine, total back and femur neck T scores and g/cm2 values in pre-treatment and 12-month controls. Results: After one year of treatment, the total lombal spine, femur neck and total thumb T scores were significantly reduced and the total lombal spine and total thumb KMYs were significantly increased (p=0,006, p=0,041, p=0,016, p=0,002, p=0,001, respectively). After a year of treatment, no statistically meaningful improvement was observed in the PMI in the femur neck (p=0,053). At the end of a year, the total lombal spinal bone density increased by 17%, the total spinal bone density increased by 26% and the femur neck bone density increased by 12%. Result: OP is a worldwide common problem of the muscle skeletal system, and long-term, randomized comparative studies will contribute to literature, where more patients participate.

0
2021
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Türk Osteoporoz Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 98
Atıf : 13
2023 Impact/Etki : 0.028
Türk Osteoporoz Dergisi