Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 3
Chiari Tip 2 Malformasyonunda Cerrahi Karar Yönetimi: Tek Merkez Deneyimi
2017
Dergi:  
Jinekoloji-Obstetrik ve Neonatoloji Tıp Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç: Chiari Tip II malformasyonu CM-II meningomiyelosel MMC ile sık birliktelik göstermektedir. Bu araştırmada; CM –II li olgularda operasyon için doğru zamanın tayini ve operasyon için endikasyonları araştırmayı hedefledik.Gereç ve Yöntemler: Çalışma prospektif ve gözlemsel olup; MMC nedeni ile yenidoğan yoğun bakım ünitesine yatan 25 bebek dahil edildi. Tüm bebeklere tüm spinal ve kranial MRG tetkikleri yapıldı. Bebeklerin MMC, CM-II ve hidrosefalileri klinik ve radyolojik olarak değerlendirildi. Apne, beslenememe, solunum sıkıntısı, inatçı kusmalar ve üst ekstremitede ilerleyici güçsüzlük semptomları olan ve bu semptomları CM-II malformasyonu ile ilişkilendirilen bebekler için operasyon kararı verildi. Bu semptomları göstermeyen olgular MRG’lerinden bağımsız olarak izlem kararı verildi. Opere edilen ve edilmeyen bebeklerin klinik, cerrahi yönetim ve uzun dönem sonuçları karşılaştırıldı.Bulgular: Çalışmaya; 14’ü erkek olmak üzere 25 bebek dahil edildi. 9 MMC’li bebek semptomatik CM-II’den dolayı yenidoğan döneminde opere edilirken, 16 bebek de MMC tamiri yapıldıktan sonra CM-II açısından izlendi. Opere edilen bebeklerin ortalama izlem süresi 31.0 ± 16.9 olup, opere edilmeyen olguların izlem süresi ise 31.3 ±9.9 idi. Opere edilen ve opere olmadan izlenen CM-II vakalarının herniye olan serebellar tonsil seviyeleri karşılaştırıldığında C3 altı serebellar tonsil varlığı opere edilen olguların % 77’sinde varken, opere edilmeden izlenen olguların yalnızca % 37’sinde mevcuttu p=0.05 . Opere edilen olgulardasık gözlenen semptom apne olarak saptandı.Sonuç: Cerrahiye alınan hastaların çoğunda serebellar tonsillerin servikal omurilik kanalında daha aşağı yerleşimliydi. CM-II’ye bağlı oluşabilecek klinik semptomlar MRG bulguları ikinci plana alınabilemektedir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Jinekoloji-Obstetrik ve Neonatoloji Tıp Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 370
Atıf : 212
2023 Impact/Etki : 0.02
Jinekoloji-Obstetrik ve Neonatoloji Tıp Dergisi