Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 27
 İndirme 5
Development of an In Vitro Regeneration System in Sorghum [Sorghum bicolor (L.) Moench] Using Root Transverse Thin Cell Layers (tTCLs)
2006
Dergi:  
Turkish Journal of Botany
Yazar:  
Özet:

An efficient and reproducible plant regeneration system was developed from cells or tissues of agronomically important Indian sorghum genotypes including 2 commercial cultivars (NSH27 & K8) of Sorghum bicolor (L.) Moench. Callus induction and plant regeneration were achieved on transverse thin cell layers (tTCL) of roots from aseptically germinated 7-day-old seedlings. Callus response depended on the genotype, the concentrations and composition of growth substances and number of in vitro regeneration cycles undergone by the donor plant. Murashige and Skoog (MS) medium supplemented with 4.5-18.1 µM 2,4-dichlorophenoxy acetic acid (2,4-D), 5.4-21.5 µM naphthalene acetic acid (NAA), 5.7-22.8 µM indole acetic acid (IAA) and 4.9-19.7 µM indole butyric acid (IBA), and combined with 10% (v/v) coconut water (CW) was used for callus induction. The calli were cultured on MS medium supplemented with 2.2-17.8 µM 6-benzylaminopurine (BAP) combined with 2.3 µM 2,4-D or 2.7 µM NAA. Highly efficient differentiations of multiple shoot buds were initiated within 4 weeks of culture. Root induction was achieved on half-strength MS medium containing IAA (2.9-28.5 µM). Rooted plants were successfully acclimatised, with the survival rate reaching almost 80%. These plants grew normally without showing any morphological variation.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Turkish Journal of Botany

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.580
Atıf : 9.887
2023 Impact/Etki : 0.148
Turkish Journal of Botany