Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 9
 İndirme 1
ULUSLARARASI TİCARET HUKUKUNUN YEKNESAKLAŞTIRILMASI
2020
Dergi:  
İstanbul Ticaret Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Son yüzyılda dünya genelinde uluslararası ticaret inanılmaz bir şekilde artmıştır. Fakat bu büyüme belirli engellerle de karşılaşmaktadır. Ulusal hukuk sistemleri arasındaki farklar, bu artışın daha da büyümesine ve uluslararası ticari ilişkilerin gelişmesine engel olan sebeplerden biri olarak görülmektedir. Bu sorunun uluslararası ticaret hukukunun yeknesaklaştırılması yoluyla giderilebileceği öngörülmektedir. Şimdiye kadar yapılmış yeknesaklaştırma çalışmalarının sağladığı avantajlar da buna bir delil olarak gösterilmektedir. Bu bakımdan uluslararası ticaret hukukunun yeknesaklaştırılması hususuna dikkatin artırılması önem arz etmektedir. Bu incelemede uluslararası ticaret hukukunun yeknesaklaştırılması kavramı, onun gerçekleştirildiği yöntemler ve sağladığı avantajlar ele alınmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Uniformization Of International Commercial Law
2020
Yazar:  
Özet:

International trade has grown tremendously throughout the world in the last century. But this growth also faces certain obstacles. The differences between national legal systems are regarded as one of the reasons that prevent this increase from growing further and the development of international trade relations. It is anticipated that this problem can be resolved through the unification of international commercial law. The advantages of the unification studies carried out so far are also shown as evidence. In this regard, it is important to increase the attention to the unification of international commercial law. In this review, the concept of unification of international commercial law, its methods, and the advantages it provides are discussed.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








İstanbul Ticaret Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 845
Atıf : 4.911
2023 Impact/Etki : 0.249
İstanbul Ticaret Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi