Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 4
Malzeme Tedarikinde Yerlileştirme: Bir Literatür Araştırması
2017
Dergi:  
AJIT-e: Academic Journal of Information Technology
Yazar:  
Özet:

Tedarik zincirinin esnekliğini artıran ve maliyet azaltma tekniklerinden biri olarak görülen Malzeme Tedarikinde Yerlileştirme, günümüz küreselleşen dünyasında en son eğilimlerden biri haline gelmiştir. Son on yıla baktığımız zaman, hem akademisyenler hem de pratik uygulamacılar nazarında Yerlileştirmenin farkındalığı artmıştır. Bu makalenin amacı Yerlileştirmeyi etkileyen faktörleri önermek ve bu alanda uygulanan metotları ve güncel çalışmaları incelemektir. Çalışma Tedarik Zincirinde Yerlileştirme üzerine, özellikle de, Malzeme Tedarikinde Yerlileştirme üzerine yoğunlaşmıştır. Bununla birlikte, Satış Alanındaki Yerlileştirme konusundaki araştırmalar da incelenmiş ve tartışılmıştır. Bu çalışmanın literatüre katkısı, Malzeme Tedarikinde Yerlileştirme konusunda yapılan çalışmaların sektör, tip ve kullanılan metotların analizi noktasında olmaktadır. Ayrıca, Malzeme Tedarikinde Yerlileştirme noktasında yeni araştırma alanları da önerilmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Localization Of Material Supply: A Literature Review
2017
Yazar:  
Özet:

Localization of Material Supply which is considered as a cost reduction method and a strategy that increases the flexibility of the supply chain in the companies has become one of the most recent trends in our globalized world. The awareness of the Localization increased over the last decade within both academics and practitioners. The purpose of the article is to suggest the factors that affect Localization and review the recent studies of Localization and analyse the methods that have been used in this field. The paper focusses on Localization in Supply Chains, more specifically, Localization of Material Supply. However, the publications about Sales Localization according to Regional Culture are also reviewed and discussed. This review considering Localization of Material Supply contributes to the literature by analysing the sectors, types and methods. Moreover, new research directions for Localization of Material Supply are proposed.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






AJIT-e: Academic Journal of Information Technology

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 332
Atıf : 1.917
2023 Impact/Etki : 0.471
AJIT-e: Academic Journal of Information Technology