Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 9
 İndirme 1
Kaolenin kırılma parametrelerine malzeme doluluk oranının etkisi
2018
Dergi:  
Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada, malzeme doluluk oranının kaolen örneğinin kinetik modele dayalı öğütme özellikleri ve model parametrelerine etkileri araştırılmıştır. Bu amaçla, 0.106-0.045 mm arası √2 elek serisine göre 4 dar tane boyutu fraksiyonu hazırlanmıştır. Laboratuvar ölçekli değirmen ünitesinde, sulu öğütme ortamında 10 mm alümina bilya ile fc=0.072, 0.096, 0.120 ve 0.144 malzeme yüklerinde ve %30 bilya yükünde farklı öğütme sürelerinde elde edilen tane boyutu dağılımlarından özgül kırılma hızı ve kümülatif kırılma dağılımı fonksiyonlarına ait model parametreleri (Si, aT, α, γ ve Φj) bulunmuştur. Testlerin sonucunda, azami kapasite açısından malzeme doluluk oranı (fc) için en ideal boşluk doldurma oranı 1.00 olarak tespit edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

The impact of the material content rate on the breakdown parameters of the caolenin
2018
Yazar:  
Özet:

In this study, the effects of the caolen sample of the material availability rate on the kinetic model-based boiling characteristics and model parameters have been studied. For this purpose, 4 narrow-size fractions were prepared according to the √2 elephant series of 0.106-0.045 mm. In the laboratory-scale mining unit, the model parameters of the distinctive breakthrough speed and cumulative breakthrough distinctive functions (Si, aT, α, γ and Φj) were found from the one-dimensional distinctions obtained in material loads fc=0.072, 0.096, 0.120 and 0.144 and in different breakthrough times at 30% of the ball. As a result of the tests, the ideal vacuum filling rate for the maximum capacity of the material is 1.00 (fc).

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi

Alan :   Mühendislik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.968
Atıf : 4.368
2023 Impact/Etki : 0.145
Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi