Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 5
The rise of wide awake hand surgery - Contribution from Turkey
2018
Dergi:  
Hand and Microsurgery
Yazar:  
Özet:

Objectives: Recently, many surgeons started to prefer wide awake local anesthesia no tourniquet (WALANT) approach to provide an almost bloodless field for the vast majority of hand surgery procedures. We aimed to present our two-year experience with WALANT technique. Methods: A wide variety of 682 hand surgery operations in 626 patients were performed with WALANT technique. For infiltrative local anesthesia, the mixture of 1% lidocaine, 1:100.000 epinephrine and 8.4% bicarbonate was prepared. The need for intraoperative sedation and intraoperative patient cooperation were evaluated. Patients' fingers were observed in case of postoperative circulatory compromise. A simple cost-effectivity analysis for the anesthesia types was performed. Results: Mean age of the patients was 43.7. None of the patients needed intraoperative sedation, and patients obeyed to orders of surgeon throughout the procedure. The postoperative circulatory compromise was observed in two fingers; one finger resolved spontaneously and the other rescued with phentolamine. WALANT technique was more cost-effective than Bier block or general anesthesia. Conclusion: The WALANT technique seems like a great innovation to perform a wide variety of hand surgery cases. Increased patient comfort without a tourniquet, cost-effectivity, no preoperative tests, no risks of general anesthesia, no need to stay in the hospital overnight, and intraoperative active motion assessment facility are important advantages.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Hand and Microsurgery

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 92
Atıf : 1
Hand and Microsurgery