Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 8
 Görüntüleme 37
 İndirme 16
Örgütsel Gelişmenin Sağlanmasında Dönüşümsel Liderlik Özellikleriyle Mustafa Kemal Atatürk
2015
Dergi:  
Erciyes Akademi
Yazar:  
Özet:

Hızla değişen, gelişen bir dünyada hiçbir şey durağan değildir. Dünden bugüne çok şey değişti. İçinde bulunduğumuz şu anda da değişmeye devam ediyor. Hızlı bir değişim yaşanan şu günlerde de örgütlerin, kurumların yaşayabilmesi zamana karşı yılmadan, yıkılmadan dimdik durması için kendini yenilemesi gereklidir. Başarılı örgütler daima kendini yenileyenler olmuştur. Bir örgütte sağlıklı bir gelişme ancak dönüşümsel liderlikle mümkündür. Dönüşümsel lider, örgütü içinde bulunduğu yerden çok farklı noktalara taşıyarak örgütün yaşamasını sağlar. Her örgütün amacı yaşamaktır. Bu çalışmada dönüşümsel liderliğin gelişim süreci, dönüşümsel liderin özellikleri, dönüşümsel liderlik özellikleriyle Mustafa Kemal ATATÜRK ve dönüşümsel liderliğin bir organizasyona yansımaları ele alınmıştır. Bu çalışmayla her alanda olduğu gibi askeri alanda da liderlik vasıflarını eksiksiz yerine getiren Mustafa Kemal Atatürk’ü dönüşümsel liderlik anlayışı içerisinde detaylandırıp örgüt elemanlarına “model olması” amaçlanmıştır. Mustafa Kemal Atatürk vasıtasıyla örgüt elemanlarına dönüşümsel liderliği benimsetmek başlıca amaçlardandır. Bu araştırma tarama modelinde betimsel bir çalışmadır. İçerik analizi tekniğinde İlişki analizi kullanılmıştır. Mustafa Kemal ATATÜRK benliğinde barındırdığı vizyonla her alandaki cesurluğuyla en karmaşık anlarda pratik, akılcı çözümleriyle duygularının ve aklının rehberliğinde en çetin savaşlarda bile bütün işlerin üstesinden gelmeyi başarmış ve bu yönleriyle herkese örnek olmuş ve bizlere ilham vermiştir. Mustafa Kemal Atatürk’te dönüşümsel liderliğin bütün izlerinin görüldüğü, Mustafa Kemal Atatürk’ün bu özellikleri tüm çalışan ve yöneticiler tarafından içselleştirilip uygulanırsa organizasyonun istenilen seviyeye çıkacağı sonucuna ulaşılmıştır

Anahtar Kelimeler:

The transformative leadership characteristics in the provision of organizational development Mustafa Kemal Atatürk
2015
Dergi:  
Erciyes Akademi
Yazar:  
Özet:

In a rapidly changing world, nothing is stable. A lot has changed from yesterday to today. What we are in is still changing. In these days of rapid change, it is also necessary that the organizations, institutions, can live in order to restore themselves, without time, without collapse. Successful organizations have always been self-reformers. A healthy development in an organization is only possible with transformative leadership. The transformative leader allows the organization to live by moving it from where it is within to many different points. The purpose of each organization is to live. This study discussed the development process of transformative leadership, the characteristics of transformative leadership, the characteristics of transformative leadership, Mustafa Kemal ATATÜRK and the reflections of transformative leadership in an organization. With this work, Mustafa Kemal Atatürk, who fully fulfilled his leadership qualities in the military field as in every field, was detailed in the transformative leadership concept and intended to be a "model" for the organization's members. The main objective is to adopt transformational leadership to the members of the organization through Mustafa Kemal Atatürk. This research is an imaginary study in the screening model. Interest analysis is used in the content analysis technique. Mustafa Kemal ATATÜRK has been able to overcome all things, even in the hardest battles under his emotions and minds, in the most complex moments with his courage in every field, and with his courage in every field, and with his courage in every field, and with his courage in every field, and with his courage in every field. In Mustafa Kemal Atatürk, where all the traces of transformative leadership are seen, the conclusion is achieved that if these characteristics of Mustafa Kemal Atatürk are internalized and implemented by all employees and managers, the organization will reach the desired level.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Erciyes Akademi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 883
Atıf : 6.576
2023 Impact/Etki : 0.19
Erciyes Akademi