Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 32
 İndirme 50
Akut Miyeloid Lösemi Tanılı Bir Olgunun Hemşirelik Bakımı Yönetiminde Kolcaba Konfor Kuramının Kullanımı
2021
Dergi:  
Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Hemşirelik kuramları temel kavramlar arasındaki ilişkiyi ortaya koyarak hemşirelik uygulamalarına rehberlik ederler. Kolcaba tarafından geliştirilen Konfor kuramı, bireye gereksinimleri konusunda yardım, huzur sağlama ve sorunlarının üstesinden gelebilmeye yönelik fiziksel, psikospritüel, sosyokültürel ve çevresel bütünlük içerisinde yaklaşmayı sağlar. Bu çalışmada, Konfor kuramı çerçevesinde 68 yaşındaki erkek hastanın, Akut Myeloid Lösemi nedeni ile yaşadığı sorunlara ilişkin yürütülen hemşirelik bakımı ele alınmış, hastanın problemlerinin çözülmesi ve konforunun yeniden sağlanması hedeflenmiştir. Olgu çalışmamızda elde ettiğimiz sonuçlar doğrultusunda, Akut Myeloid Lösemi tanısı alan bireyin gereksinimlerinin belirlenmesi, karşılanamayan gereksinimlere yönelik hemşirelik girişimlerinin planlanması ve uygulanmasında Konfor Kuramının önemli bir sistematik oluşturduğu belirlenmiştir. Bu kapsamda onkoloji kliniklerinde gerçekleştirilen hemşirelik bakımında modelin rehber alınması önerilmektedir.

Anahtar Kelimeler:

The Use Of Kolcaba Comfort Theory In The Nursing Care Management Of A Case With Acute Myeloid Leukemia
2021
Yazar:  
Özet:

Nursing theories guide nursing practices by revealing the relationship between basic concepts. Comfort theory, developed by Kolcaba, is provide a physical, psychospritual, sociocultural and environmental integrity to the individual in order to provide assistance, peace of mind and overcome their problems. In this study, within the framework of comfort theory; The nursing care of a 68-year-old male patient related to the problems he experienced due to Acute Myeloid Leukemia (AML) was addressed, and it was aimed to solve the patient's problems and restore his comfort. In line with the results we obtained in our case study, it was determined that Comfort Theory constitutes an important systematic in determining the requirements of individuals diagnosed with AML, planning and implementing nursing interventions intended for unmet requirements. In this context, it is recommended that the model to take as a guide in nursing care performed in oncology clinics.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.085
Atıf : 3.416
2023 Impact/Etki : 0.132
Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Dergisi