Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 19
 İndirme 7
İLETİŞİMİN İKİ YÜZÜ: ÇATIŞMA VE UZLAŞMA
2022
Dergi:  
Journal Of Academic Social Resources
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada, sosyal yaşantımızda insanlarla yaşadığımız uyum veya uyumsuzluğa sebep olan unsurlar ve çözüm yolları iletişim bilimi alanına giren uzlaşma ve karşıtı olan çatışma konusu ile ele alınmaktır. Hayatları boyunca insanlar sayısız bireyle iletişim kurarlar. İnsanlar bu ilişkilerinde uzlaşma ve çatışma çözme stilleri kullanılırken belirli kuram ve değişkenlere bağlı kalmanın ötesinde doğru iletişim sağlamak amaçlamaktadırlar. Doğru veya sağlıklı iletişimin kişilerin uzlaşmak niyetiyle birbirlerinin sözünü kesmeden her iki tarafında aktif ilişki içinde olduğu çift yönlü bir süreç tanımından hareketle; Türkiye’de ve tüm dünyada iletişimsizliğin yaşandığı kültürel, ekonomik, sosyal ve özellikle hukuk gibi alanlar dikkate alındığında ilişkilerin niteliklerin memnuniyetsizlik ve iletişimsizlik sorunu yaşayan insanların uzlaşma kültürünü ve çatışma çözme stillerini öğrenmesi ve bu süreçte desteklenmeye ihtiyacının olduğu görülmektedir. Kişilerarası iletişimde bireyin büründüğü çekingen veya güvengen yapı onun iletişim sürecini yönetirken karşılaşılan problemleri çözmesinde önemlidir. Bu bağlamda bürünülen yapıyla doğrudan bağlantılı kişilerarası ilişkiler, iletişimin bir tekniği olan uzlaşma ve çatışma çözme yöntemleri ile problemlerin ortaya çıkmasını engelleyebilmektedir. Kişilerarasındaki iletişim problemlerinin görülmesi mevcut problemlere karşı konumuzu oluşturan iletişim tekniklerinin kullanılması oluşan bu iletişimsizliğin kaldırılması ve insanlarla uzun soluklu kalıcı, kaliteli iletişim geçirebilmek için amacı sulh olan ve ceza yaptırımı benimsenen adalet anlayışına alternatif çözüm olarak getirilen uzlaşma, arabuluculuk sistemi ve temel çatışma çözmenin yöntemi-türlerinin geliştirilmesi ve sürdürülmesi kişilerarası iletişimde etkili olduğundan bahsedilecektir.  Adaletsizliklere, hukuk ihlallerine, bunalımlara sahne olan günümüz dünyasında yeni nesil iletişim yöntemi olan uzlaşma, çatışma önleme stilleri ve arabuluculuk özelinde bu konunun hem bireyler açısından hem de kamu açısından birçok fayda taşıdığı bununla beraber kaygılarında duyulduğu dikkate alınarak bu doğrultuda öneriler sunulmaya çalışılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Two Faces of Communication: Confusion and Extension
2022
Yazar:  
Özet:

In this study, the elements and solutions that cause the harmony or disharmonic that we live with people in our social life are addressed with the subject of harmony and conflict that enters the field of communication science. Thro their lifetime, people communicate with countless individuals. People are intended to provide proper communication beyond being attached to certain theories and variables while using consensus and conflict-solving styles in these relationships. Right or healthy communication is based on the definition of a two-way process in which individuals are in an active relationship on both sides without interrupting their speech; in Turkey and all over the world, considering the cultural, economic, social and legal fields in which disconnection occurs, the qualities of relationships appear to have to learn the culture of disconnection and conflict-solving styles of people with disconnection and disconnection problems and to be supported in this process. The fear or confidence structure that the individual has in interpersonal communication is important in solving the problems encountered when managing the communication process. Interpersonal relationships directly linked to the structure found in this context can prevent the emergence of problems with the methods of reconciliation and conflict resolution, which is a communication technique. The view of interpersonal communication problems is the use of communication techniques that make up our position against the existing problems and the elimination of this incommunications and the development and maintenance of the methods-types of settlement, mediation system and basic conflict resolution, which is a alternative solution to the understanding of justice, which is intended to have a long breathed, quality communication with people and which is adopted by punishment, will be mentioned that the development and maintenance of the methods-types of settlement and the main conflict resolution is effective in interpersonal communication. In the present world, which is the scene of injustice, law breaches, disasters, the new generation of communication method, consensus, conflict prevention styles and mediation in particular, this issue has many benefits from both the individual and the public point of view and it is also heard in its concerns, it has been attempted to submit suggestions in this direction.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Journal Of Academic Social Resources

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 783
Atıf : 148
Journal Of Academic Social Resources