Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 40
 İndirme 9
Antioxidant and Antibacterial Activity of Diospyros ebenum Roxb. Leaf Extracts
2009
Dergi:  
Turkish Journal of Biology
Yazar:  
Özet:

The therapeutic properties of plants, including antioxidant and antibacterial activity, have been investigated. In the present study the petroleum ether, ethyl acetate, methanol, and aqueous extracts of Diospyros ebenum Roxb. were evaluated for DPPH (2,2-diphenyl-1-picryl-hydrazyl) free radical scavenging (antioxidant) activity and antibacterial activity. Antibacterial activity was determined against Bacillus subtilis ATCC6633, Staphylococcus aureus ATCC29737, Pseudomonas aeruginosa ATCC27853, Salmonella typhimurium ATCC23564, and Enterobacter aerogenes ATCC13048 using the agar well diffusion method. Total phenolic and flavonoid content of these extracts was determined as the gallic acid and quercetin equivalent, respectively. Results show that the methanol extract was active against all 5 bacterial strains, whereas the aqueous extract was active against none. The methanol extract had the highest total phenolic content and DPPH free radical scavenging activity (IC50 = 20 mg/ml). The antioxidant and antibacterial potential of the methanol extract of D. ebenum observed in the present study indicates that most active constituents of this plant may be phenolics.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Turkish Journal of Biology

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.576
Atıf : 3.124
Turkish Journal of Biology