Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 6
Endüstri 4.0’ın Proje Yönetim Etmenlerine Etkisi
2021
Dergi:  
Politeknik Dergisi
Yazar:  
Özet:

Yönetim, modern bilimsel anlayışına ulaşana kadar pek çok aşamadan geçmiş ve her zaman pratikte var olmuştur. Dünya nüfusunun artması ve kentleşmeye bağlı olarak çevresel, sosyal ve ekonomik faaliyetler için endüstrileşmeye duyulan ihtiyaçlar artmıştır. Gelişen teknoloji sayesinde endüstriyel ürünlerin daha hızlı ve esnek üretilebilmesi yönündeki beklentilerin iyi bir yönetimle karşılanması çevresel, sosyal ve ekonomik sorunların azalması için elzemdir. Yapı endüstrisindeki her projenin kendi özgün olmasından dolayı proje yönetiminin önemi gün geçtikçe artmıştır. Bu doğrultuda günümüzde birçok alanda çığır açan teknolojik uygulamalarla dolu bir çağı yansıtan Endüstri 4.0’ın proje yönetimine etkisi önemli bir araştırma konusudur. Bu çalışmada öncelikle Endüstri 4.0’ın beraberinde getirdiği dönüşümler hakkında literatür araştırması yapılmıştır. Sonrasında bu dönüşümlerin proje yönetim etmenleri üzerinde etkisinin ortaya koyulması için yönetim etmenleri açıklanmış ve endüstri 4.0’ın getirileri üzerine analiz gerçekleştirilmiştir. Endüstri 4.0 teknolojilerinin proje yönetim etmenlerinde kullanılması ile sorunlara gerçek zamanlı çözüm önerileri getirerek başarılı proje yönetiminin sağlanacağı öngörülmüştür. Elde edilen verilerin proje paydaşlarına yol gösterici olması ve alana katkı sağlaması amaçlanmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Effect Of Industry 4.0 On Project Management Factors
2021
Yazar:  
Özet:

Management has gone through many stages and has always existed in practice until it reached its modern scientific understanding. The need for industrialization has increased for environmental, social and economic activities due to the increase in the world population and urbanization. Thanks to the developing technology, meeting the expectations for faster and flexible production of industrial products with a good management; It is essential for the reduction of environmental, social and economic problems. The importance of project management has been increasing day by day because each project in the building industry is unique. In this regard, the impact of Industry 4.0, which reflects an era filled with technological applications that break new ground in many fields, is an important research subject. In this study, firstly, literature research was conducted on the transformations that Industry 4.0 brought with it. Then, in order to reveal the effect of these transformations on project management factors, management factors were explained and an analysis was performed on the returns of industry 4.0. It is predicted that using Industry 4.0 technologies in project management factors will bring real-time solution suggestions to problems and ensure successful project management. The data obtained is intended to guide the project stakeholders and contribute to the field.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Politeknik Dergisi

Alan :   Mühendislik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.729
Atıf : 5.013
2023 Impact/Etki : 0.223
Politeknik Dergisi