Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 51
 İndirme 10
Yeni Medya Sanatı Olarak ‘Glitch’ İleti Sürecinin Sorgulanması
2019
Dergi:  
YEDİ: SANAT, TASARIM VE BİLİM DERGİSİ
Yazar:  
Özet:

Hızla değişen teknoloji ve kullanım şekilleri toplumun her alanına nüfuz etmektedir. Sanat ve tasarımdan beslenen görsel iletişim de bu değişim ve dönüşümden uzak değildir. Bu araştırmanın amacı, yeni medya sanatı olarak glitch kavramını ‘glitch’leme sürecine dayalı olarak sorgulamak ve sanatsal yansımalarını ortaya koymaktır. Araştırma, yorumlayıcı nitel araştırma deseni ile gerçekleştirilmiştir. Araştırma verileri yarı yapılandırılmış görüşmeler ve doküman analizi ile 2 aşamada elde edilmiştir. Birinci aşamada alan uzmanları tarafından belirlenen ölçütleri karşılayan ve glitchleme anlamında uzman olan tasarımcılara ulaşılmış ve bu kişilerin gönüllü katılımıyla glitch temalı uygulama gerçekleştirilmiştir. Katılımcının glitchleri belirli bir süre içerisinde toplanmasının ardından, kendileriyle derinlemesine görüşmeler gerçekleştirilmiş ve katılımcıların glitch ve ‘glitch’leme bağlamında yorumları alınmıştır. Araştırmanın sonucuna göre, yeni medya sanatı olarak glitchin görsel eve estetiksel olarak bazı temel olguları dönüştürdüğü söylenebilir.

Anahtar Kelimeler:

New Media Art 'Glitch' Communication Process Survey
2019
Yazar:  
Özet:

The rapidly changing technology and uses are influencing all areas of society. The visual communication feeding by art and design is also not far from this change and transformation. The purpose of this research is to question the concept of glitch as a new media art based on the process of 'glitch' and to reveal its artistic reflections. The research was carried out with an interpretative quality research plan. The research data was obtained in 2 stages with semi-configured discussions and document analysis. In the first phase, the designers who meet the standards determined by the field experts and specialized in the glitching sense were reached and the glitch theme application was carried out with the voluntary participation of these persons. After the participant’s glitchs were gathered within a certain period of time, deep conversations were held with them and the participants received comments in the context of glitch and ‘glitch’ing. According to the research, it can be said that as a new media art, glitchin esthetically transforms some basic phenomena into the visual home.

Anahtar Kelimeler:

0
2019
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






YEDİ: SANAT, TASARIM VE BİLİM DERGİSİ

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 350
Atıf : 8.755
2023 Impact/Etki : 0.224
YEDİ: SANAT, TASARIM VE BİLİM DERGİSİ