Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 12
AMİNO ASİT SİSTEİNİN GEÇİŞ METAL KOMPLEKSLERİNİN SENTEZİ VE KARAKTERİZASYONU
2007
Dergi:  
Journal of Scientific Reports-A
Yazar:  
Özet:

Metal iyonlar; bircok biyolojik onerni olan makro molekullerin davraruslanrun kontrollinde baskin rol oynarlar. Proteinlerin ve peptitlerin yap: taslan olan amino asitlerin metal iyonuyJa selat olusturmak uzere kompleks verme yatkmhgi oldukca buyuktur, Biyolojik sistemlerde, peptitlerin, proteinlerin ve enzimlerin metal katyonlan ile reaksiyonlanrun acrklanabilmesi icin amino asitlerin metal katyonlanyla  verdigi komplekslerin ozelliklerini bilinmesi gerekir. Bu cahsmada bir amino asit olan sisteinin gecis metal kompleksleri sentezlenmis ve yapilan aydmlatilmaya calrsilrnrsur. Sistein ligandmm Cu(IJ), Zn(II), Cd(IJ), Pb(IJ) ve V(V) iyonlan ile sulu ortamda 2: 1 oramnda calisilarak kompleksleri sentezlenmistir. Bu komplekslerin yapilan FTIR spektrumlan, ICP-OES ve element analizleri ile karakterize edilmistir,

Anahtar Kelimeler:

Synthesis and Characterization of Transitional Metal Complexs of Amino Acid
2007
Yazar:  
Özet:

Metal ions play a dominant role in the control of the behavioral molecules, which are a bit of biological honour. Protein and peptites are made: the amino acids that are dissolved are the metal ionuyJa selat creation is the way to give complexes, in the biological systems, peptites, proteins and enzymes can react with metallic kationlan and acrklanrun amino acids are given with metallic kationlan the complexes must be known. The late metal complexes of the cystine, which is an amino acid in this cage, are synthesized and made to be imagined. Sidin ligandmm Cu(IJ), Zn(II), Cd(IJ), Pb(IJ) and V(V) ionlan are synthesized by calising the complexes in the 2: 1 forest in a water environment. These complexes are characterized by FTIR spectrumlan, ICP-OES and element analysis,

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Journal of Scientific Reports-A

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik; Mühendislik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 764
Atıf : 1.282
2023 Impact/Etki : 0.117
Journal of Scientific Reports-A