Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 5
 Görüntüleme 32
 İndirme 6
BORSADA YATIRIM VE GÜVEN ENDEKSLERİ İLİŞKİSİ: GELİŞMİŞ ÜLKELER ÜZERİNE KIRILMALI EŞBÜTÜNLEŞME ANALİZİ
2019
Dergi:  
Kafkas Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı, tüketici güven endeksi ile iş dünyası güven endeksinin menkul kıymetler borsasıyla ilişkisini ortaya koymaktır. Gelişmiş 18 ülkenin Ocak 2004- Haziran 2017 dönemine ait aylık verisiyle yapılan çalışmada, yöntem olarak panel veri analiz yöntemi kullanılmıştır. Her iki endeks için birer model hazırlanmış ve bu modellerle güven endeksleri ile menkul kıymetler borsası arasındaki eşbütünleşme ilişkisi incelenmiştir. Öncelikle birçok çalışmada kullanılan Durbin-Hausman panel eşbütünleşme testi kullanılmış ve iki endeksin de menkul kıymetler borsası ile eşbütünleşik olmadığı saptanmıştır. Çalışmanın yapıldığı dönemde 2008 küresel krizi meydana geldiğinden modellerdeki yapısal kırılmaları dikkate alan Westerlund-Edgerton panel kırılmalı eşbütünleşme testi ile yeniden tahminde bulunulmuştur. Ancak bir önceki testte olduğu gibi, güven endeksleri ile menkul kıymetler borsası arasında eşbütünleşme ilişkisinin olmadığı tespit edilmiştir. Bununla birlikte ülkeler için kırılma döneminin genel olarak Eylül 2008 olduğu belirlenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Relationship of Investments in the Stock Exchange and Securities Indices: Analysis of Cryptocurrencies on Developing Countries
2019
Yazar:  
Özet:

The aim of this study is to reveal the relationship between the consumer confidence index and the business world confidence index with the stock exchange. In a study with monthly data from January 2004 to June 2017 of 18 developed countries, the panel data analysis method was used. One model was prepared for both indicators and the integration relationship between these models and the trust indicators and the stock exchange was studied. First, Durbin-Hausman panel integration test used in many studies, and the two indicators were not combined with the stock exchange. The Westerlund-Edgerton panel, which took into account structural breakdowns in the models since the 2008 global crisis occurred during the study period, was re-predicted by the break-down integration test. But, as in the previous test, it was found that there was no matching relationship between trust indicators and the stock exchange. However, the breakdown period for the countries is generally set to be September 2008.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler


Kafkas Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 462
Atıf : 1.751
2023 Impact/Etki : 0.307
Kafkas Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi