Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 8
Matematik Dersine Karşı Öğrenci Bakış Açıları
2018
Dergi:  
MATDER Matematik Eğitimi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Makalenin ingilizce şablonuna dergipark.gov.tr/uploads/files/88ee/98b8/7ce0/5b51f760b85b6.doc buradan ulaşabilirisniz. Matematik, bilimde olduğu kadar günlük yaşayışımızdaki problemlerin çözülmesinde de kullandığımız önemli araçlardan biridir (Baykul, 2009). Matematik öğretiminde öğrenciler, bir formülün arkasında yatan anlam ve ilişkileri öğrenirken, aynı zamanda matematikte bir formül nasıl çıkartılır, tanımlara nasıl ulaşılır, genellemelere nasıl varılır, genellemeler nasıl doğrulanır, nasıl akıl yürütülür gibi birçok önemli beceriyi de geliştirmiş olurlar (Olkun ve Toluk Uçar, 2006). Kuşkusuz matematik öğretiminde öğretmenlerin de rolü büyüktür. Matematiğin ve matematik öğretiminin eğitim öğretim sürecindeki öneminden yola çıkarak ortaokul öğrencilerinin matematik öğretmenleri hakkındaki düşünceleri ve matematik dersinde gösterdikleri tutum bu çalışmanın temelini oluşturmaktadır. Çalışmanın amacı, ortaokul öğrencilerinin matematik öğretmenleri hakkındaki düşünceleri ile matematik dersine karşı gösterdikleri tutumlarını inceleyerek aralarındaki ilişkiyi belirlemektir. Çalışma, 2017-2018 eğitim öğretim yılı ilk döneminde, Samsun İli’nin Bafra İlçesi’nde bulunan Atatürk Ortaokulu’nda 7. ve 8. sınıfa devam eden 30 kız 30 erkek olmak üzere toplam 60 öğrenci ile gerçekleştirilmiştir. Bu çalışma, nicel araştırma yöntemlerinden durum çalışmasına yöneliktir. 8 hafta boyunca yürütülen araştırmada öğrencilere MEB tarafından yayınlanmış “Öğretmen Değerlendirme Anketi” ve Baykul (2006) tarafından geliştirilen “Matematik Tutum Ölçeği” uygulanmıştır. Elde edilen veriler IBM SPSS 15.0 paket programı tarafından analiz edilmiştir. Analizler sonucunda öğrencilerin öğretmenlerine karşı düşüncelerinde ve matematiğe karşı tutumlarında cinsiyet ve sınıf değişkenleri açısından anlamlı bir fark olmadığı belirlenmiştir. Ayrıca öğretmene karşı olan düşünceler ile matematiğe karşı geliştirilen tutum arasında da zayıf düzeyde ilişki bulunduğu ortaya çıkmıştır. Öğrenciler, öğretmenlerini değerlendirmelerinde ise farklı düşüncelere izin vermesi, öğrenmeye teşvik etmesi, etkili matematik öğretimi sağlaması ve iyi iletişim kurması gibi olumlu görüşleri ifade etmişlerdir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








MATDER Matematik Eğitimi Dergisi

Dergi Türü :   other

MATDER Matematik Eğitimi Dergisi