Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 52
 İndirme 8
Prof. Dr. Bekir Kuzudişli. Hadis Rivâyetinde Bağlam Sebebü Îradîl’l Hadis. İstanbul: Klasik Yayınları, 2020, 316 sayfa, ISBN: 9789752484559
2021
Dergi:  
Bartın Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Hadislerin rivayet edilmesinde ve anlaşılmasında sahâbe büyük önem arz etmektedir. Prof. Dr. Bekir Kuzudişli tarafından kaleme alınan Hadis Rivayetinde Bağlam Sebebü Îrâdil’l-Hadis isimli eser, sahâbenin ilk asır rivâyet usul ve yöntemini belirlemek için ele alınmış bir yöntembilim araştırması olarak durmaktadır. Çalışmada, ilk asırda hadis rivâyetin mahiyetinin tam olarak anlaşılmasında, haberin nakledilmesine sebep olan olay, olgu yahut durumun keyfiyeti araştırılmış, bu amaçla hicri I. asırda sahâbe ve tâbiînin hadis rivayet şekilleri ve rivâyet ihtiyacı hissettikleri durumlar analiz edilmiştir. Yapılan bu tetkik sonucunda ise sahâbe ve tâbiînin hadis rivayet etme tavırları farklı başlıklarla gruplandırılmıştır. Eserde birinci asrın içinde rivayet literatüründe var olan fakat sonrasında hadis rivayetinin sistemli bir şekilde özel mekânlarda yapılması ile rivayet ilminden yer bulamamış aile isnadları, hanım râviler ve o zamana ait çokça rivayet usûlü ayrıntısı ortaya çıkarılmıştır. Eserde sistemli hadis rivayeti yöntemine geçilmeden önceki dönem araştırıldığından, hadis rivayetine etki eden çokça unsur da okuyucuya sunulmaktadır. Rivayetlerin ilk râvisinden rivâyet alanına çıkışı ve bu sürece etki eden pek çok ayrıntı rivayet ilminde çoğu mübhem konunun aydınlanmasını sağlayacak niteliktedir.

Anahtar Kelimeler:

Prof. Dr. Bekir Kuzudişli. Hadis Rivâyetinde Bağlam Sebebü Îradîl’l Hadis. İstanbul: Klasik Yayınları, 2020, 316 sayfa, ISBN: 9789752484559
2021
Yazar:  
Özet:

It is very important to understand and understand the truth. Prof. Dr. Bekir Kuzudişli has been quoted in the Hadis Rivayetinde Bağlam Razbu İrâdil'l-Hadis work is a methodology research that is addressed to determine the first century rivayet procedure and method. In the study, in the first century, the full understanding of the nature of the hadith rivayet, the fact, the fact, or the enjoyment of the situation that causes the transmission of the news was investigated, for this purpose, the Hicri I. century Sahâbe and the follow-up of the hadith rivayet forms and the situations they feel the need for rivayet. This is the result of the examination of the behavior of the Sahâbe and Tâbîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîî In the first century there was in the literature of the rivayet, but after that the hadith rivayet was systematically made in the private places and the family islands, the lady râviler and the many details of the rivayet of that time were revealed. Since the period before the transition to the systemic hadith rivayeti method was investigated, many elements affecting the hadith rivayeti are also presented to the reader. The outcome from the first râvis of the râvis to the râvis area and the many details affecting this process in the râvis knowledge are the quality of ensuring the illumination of the subject.

0
2021
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler
Bartın Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dergisi

Alan :   İlahiyat

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 112
Atıf : 86
2023 Impact/Etki : 0.077
Bartın Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dergisi