Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 2
Sayıma dayalı gizli paylaşım yoluyla multimedya sesinin filigran yarı kimlik doğrulaması
2022
Dergi:  
Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Filigran, sahiplik telif hakkı kimlik doğrulamasını kanıtlamak için belirli verileri gömme işlemidir. Kimlik doğrulama doğruluğu için uygun izin olmadan medya dosyalarını kullanırken gereklidir. Mevcut filigran sorunu, esas olarak sahiplik kanıtından kaynaklanmaktadır, çünkü ses multimedya dosyasında filigrana zarar veren ve telif hakkı kanıtında zorluklara neden olan hafif bir kurcalama meydana gelir. Bu makale, multimedya ses dosyasının bir kısmı kurcalanmış olsa bile, yarı kimlik doğrulama olarak, sahiplik özgünlük damgasının onaylanmasına izin vermek için sayıma dayalı gizli paylaşım stratejisinin kullanılmasını önermektedir. Araştırma testi çalıştırma deneyleri, bu çalışma hala erken aşamalarında olmasına rağmen ilginç özellikler gösterdi. Kimlik doğrulama doğrulaması, LSB 3 modellerinde (1-LSB, 2-LSB, 3-LSB) olduğu gibi, ses ortamındaki gizliliği, veri test edilmiş gizleme kapasitesini ve PSNR güvenliğini araştırdı. Umut vaat eden araştırması, dikkate alınması gereken gerçek çekici katkı fırsatlarını gösteren tam veri bağımlılığı sonuçlarını ortaya çıkardı.

Anahtar Kelimeler:

Regulating Watermarking Semi-authentication Of Multimedia Audio Via Counting-based Secret Sharing
2022
Yazar:  
Özet:

Watermarking is the process of embedding specific data to prove ownership copyright authentication. It is needed whenever media-files are used without proper permission is granted for authentication accuracy. The current watermarking challenge comes from the ownership proof especially as slight tampering occurs on the audio multimedia file which injure the watermarking causing difficulty in its copyright proof. This paper proposes utilizing counting-based secret sharing strategy to allow validation of ownership correctness watermarking even if some of the multimedia audio-file is interfered, as semi-authentication. The research testing run experimentations showed interesting features although this work is still in its early stage. The authentication verification researched secrecy on the audio’s media remarked data altered as on LSB 3 models (1-LSB, 2-LSB, 3-LSB) testing hiding capacity capability as well as PSNR security. Its promising investigation revealed complete data dependency consequences showing real attractive contribution opportunities to be remarked.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi

Alan :   Mühendislik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.968
Atıf : 4.390
2023 Impact/Etki : 0.145
Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi