Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 5
TİP 2 DİYABETLİ HASTALARDA DMF İNDEKSİ, PERİODONTAL İNDEKS, TÜKÜRÜK AKIŞI VE TÜKÜRÜK PH’ SININ DEĞERLENDİRİLMESİ
2009
Dergi:  
Current Research in Dental Sciences
Yazar:  
Özet:

Amaç: Bu çalışmada Tip 2 diyabetli hastalarda çürük (DMF) indeksi, periodontal indeks, tükürük akışı ve tükürük pH’ sının sağlıklı bireylerle karşılaştırılarak incelenmesi amaçlanmıştır. Hastalar ve Yöntem: Çalışmaya 40 tip 2 diyabetli ve 40 kontrol (sağlıklı) grubu olmak üzere 80 birey dahil edilmiştir. Diyabetik ve kontrol gruplarında DMF indeksi, periodontal indeks (CPITN), tükürük akışı ve tükürük pH’sı tespit edilmiştir. Bulgular: Tükürük akış hızları kontrol grubunda 0.26 mL/dk iken, Tip 2 diyabetlilerde 0.17 mL/dk olarak tespit edildi. Periodontal indeks (CPITN) ortalaması, Tip 2 diyabetlilerde 3.13, kontrol grubunda 2.63 olarak, DMF indeksi ortalaması ise Tip 2 diyabetlilerde 16.10, kontrol grubunda 8.05 olarak saptandı. Tükürük pH değerlerinin ortalaması kontrol grubunda 6.82 iken, Tip 2 diyabetlilerde 6.79 olarak bulundu. Tükürük akış hızı, CPITN ve DMF indeksi diyabetik grupta kontrol grubundan önemli oranda yüksekti. Tükürük pH sında diyabetik ve sağlıklı bireyler arasında önemli bir fark yoktu. Sonuç: Çalışmamız diyabetik hastaların kserostomi (ağız bakımından potansiyel olarak yüksek riske sahip periodontitis

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Current Research in Dental Sciences

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.431
Atıf : 2.160
2023 Impact/Etki : 0.013
Current Research in Dental Sciences