Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 8
 İndirme 7
Kürekçilerin Kürek Ergometresinde 2000 M Kürek Çekişlerinin 3 Boyutlu Biyomekaniksel Analizi
2017
Dergi:  
SPORMETRE Beden Eğitimi ve Spor Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Araştırmanın amacı, 2000m kürek çekişinin farklı mesafelerinde (500m, 1000m, 1500m ve 2000m) kürek çekiş tekniğinin temel özelliklerinin tespit edilmesidir. Araştırmamıza yaş ortalaması 20,90±1,5yıl; boy ortalamaları 184,50±5,9cm ve ağırlık ortalamaları 79,40±9,05kg olan 10 erkek kürek sporcusu katılmıştır. Deneklerin 2000 m kürek çekiş performansları Concept 2D ergometresinde hızı 100 hz olan iki adet Basler marka video kamera ile kaydedilerek, 500, 1000, 1500 ve 2000 metrelik çekiş sonundaki bir kürek devri, SIMI Motion Reality Sistem versiyon 8.5.7 hareket analiz programında analiz edilmiştir. Yakalama ve bitiş fazlarında segmetlerin açı, açısal hız, açısal ivmeleri, kürek çekiş zamanı, çekiş gücü, çekiş hızı ve çekiş temposu verileri SPSS 20.0 programı kullanılarak istatistikleri yapılmıştır. Performanslar arasında elde edilen farklılıklar tek yönlü varyans analizi, performans ve kinematik parametreler arasındaki ilişkiler Pearson Korelasyon analizi ile değerlendirilmiştir. Diz açısında, yakalama fazında anlamlı farklılıklar bulunurken (p <0.05); çekiş hızının her mesafesinde istatistiksel olarak anlamlı bir farklılık bulunmuştur ve bu farklılık mesafeye bağlı kademeli bir artış göstermiştir (p<0.05). Sonuç olarak, çekiş anından tekneyi hızlandıran önemli hareketler, yoğun şekilde vücudun üst ekstremitelerinde gerçekleşiyormuş gibi gözükse de alt ekstremitelerin yarattığı bir zincir hareketinin olduğu unutulmamalıdır

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










SPORMETRE Beden Eğitimi ve Spor Bilimleri Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 774
Atıf : 7.475
2023 Impact/Etki : 0.287
SPORMETRE Beden Eğitimi ve Spor Bilimleri Dergisi