Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 31
 İndirme 1
BREXIT, GÖÇ VE AVRUPA BÜTÜNLEŞME SÜRECİ
2021
Dergi:  
Ankara Avrupa Çalışmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Sınırların kontrolü söylemi üzerinden ulusal egemenliğe bir tehdit olarak gösterilen ve halkın endişelerini tetikleyerek siyasi amaçlar için araçsallaştırılan göç konusu, Birleşik Krallık’ın (BK) Avrupa Birliği’nden (AB) ayrılmasında en temel belirleyici unsurlardan biri olmuştur. BK, Avrupa Birliği’nin göç, sığınma ve sınır yönetimi alanındaki politikalarının büyük ölçüde dışında kalmasına ve bu politika alanlarını kendi ulusal egemenliği kapsamında düzenlemesine rağmen, Brexit süresince ülkedeki Avrupa-şüpheci partiler göçmen karşıtı popülist söylemleriyle göç konusunu daha da siyasallaştırmıştır. Brexit, Avrupa bütünleşme sürecinin geleceği için de kuramsal bağlamda incelenebilecek somut bir örnek teşkil etmektedir. Son dönemlerde daha sık tartışılmaya başlayan “farklılaştırılmış entegrasyon” kavramına özellikle göç politikalarına katılım bağlamında örnek gösterilebilecek BK, Brexit tecrübesiyle Birliğin geleceğinin “farkılaştırılmış dağılma” kavramı üzerinden yeniden tartışılabileceğini de göstermektedir.

Anahtar Kelimeler:

Brexit, Migration and European Integration Process
2021
Yazar:  
Özet:

Migration issue which has been framed as a threat to national sovereignty within the discourse of “getting back the controls of the borders” and which has also been instrumentalized for political purposes by triggering concerns among the public, constitutes one of the most distinctive factors of Brexit. Although United Kingdom (UK) opts out European Union’s (EU) migration, asylum and border management policies to a great extent and keeps its sole national sovereignty in governing these areas, migration has been highly politicized by the Eurosceptic parties as part of their populist discourses during the Brexit process. Brexit also signifies a concrete case to be examined concerning the theoretical debates on the future of European integration. Brexit experience demonstrates that while the country’s participation to EU’s migration policies can be explained through the highly popular current debate of “differentiated integration”, it also opens a room for critically reconsidering the future of European integration through the new debate on “differentiated dissolution”.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Ankara Avrupa Çalışmaları Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 300
Atıf : 842
Ankara Avrupa Çalışmaları Dergisi