Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 13
ULUSAL PAZARLAMA YAZININDA SOSYAL MEDYA PAZARLAMASI KONULU ÇALIŞMALARIN BİBLİYOMETRİK ANALİZİ
2023
Dergi:  
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada TR Dizin veri tabanında taranan dergilerde yer alan 2010-2022 yılları arasında sosyal medya pazarlaması alanında yayınlanmış makalelerin bibliyometrik analizini gerçekleştirmek amaçlanmıştır. Bu kapsamda TR Dizin veri tabanında sosyal medya pazarlaması, influencer pazarlaması, etkileyici pazarlama, Instagram pazarlama ve nüfuzlu pazarlama gibi konuyla alakalı anahtar kelimelerle arama yapılmış ve toplamda 103 makaleye ulaşılmıştır. Ancak pazarlama disipliniyle alakalı olmayan makaleler kapsam dışı bırakılmıştır ve neticede 96 makale analize tabi tutulmuştur. Makaleler çalışma yılı, araştırma yöntemi ve türü, örneklem yöntemi, analiz yöntemi ve atıf sayıları gibi parametreler doğrultusunda analiz edilmiştir. Sosyal medya pazarlaması konulu makalelerin 2019 yılından sonra artış gösterdiği, faktör analizinin en sık kullanılan analiz tekniği olduğu ve en sık tercih edilen örneklem belirleme metodunun kolayda örnekleme olması çalışmanın önemli bulguları arasındadır.

Anahtar Kelimeler:

Bibliometric Analysis Of Social Media Marketing Studies In National Marketing Literature
2023
Yazar:  
Özet:

In this study, it is aimed to perform the bibliometric analysis of the articles published in the field of social media marketing between the years 2010-2022 in the journals scanned in the TR Index database. In this context, a search was made in the TR Index database with relevant keywords such as social media marketing, influencer marketing, influencer marketing, Instagram marketing and influencer marketing, and a total of 103 articles were reached. However, articles not related to the marketing discipline were excluded, and as a result, 96 articles were analysed. Articles were analyzed in terms of parameters such as year of study, research method and type, sampling method, analysis method and citation numbers. It is among the important findings of the study that articles on social media marketing increased after 2019, factor analysis is the most frequently used analysis technique, and the most preferred sampling method is convenience sampling.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 127
Atıf : 185
2023 Impact/Etki : 0.143
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi